avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RECURS LA CONTESTATIE PROCES VERBAL DEPASIREA LIMITEI ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RECURS LA CONTESTATIE PROCES VERBAL DEPASIREA LIMITEI DE VITEZA

In speta mi s-a facut proces verbal pentru depasirea limitei de viteza cu peste 50 km/ora pe care l-am contestat in instanta ,iar pe fond ,desi necomunicata instanta a schimbat decizia de plata in avertisment,fara a se pronunta in nici un fel ,nici ca mentine ,nici ca anuleaza masura complementara a suspendarii permisului ,iar acum intentionez sa atac aceasta decizie in recurs .pe fond am sustinut ca nu ma aflam in localitate unde limita e 50 ci in afara unde era 90 eu fiind surprins de radar cu 122 km/ora pe dn . am cerut sa se depuna actele metrologice etc,politia a depus doua poze destul de neclare asupra faptului daca eram sau nu in localitate.Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1.ce sanse am ca in recurs instanta sa pronunte anularea masurii complementare a suspendarii permisului ,tinand cont ca pe fond s-a pronuntat pentru schimbarea amenzii in avertizment(adica a considerat implicit ca aveam o viteza suficient de mica pentru a nu fi calificata drept contraventie )?
2.daca nu s-a facut proba cu martori o mai pot cere in recurs ?
3.in general ce pot sustine in recurs pentru anularea suspendarii?
4.daca se mentine in recurs suspendarea permisului cine ia hotararea pe cat timp 30 sau 90 de zile,instanta sau politia?
5.daca politia rutiera braila decide suspendarea pe 90 ,pot cere eu politiei prahova (unde a fost emis permisul) sa o micsoreze la 30 ? daca da in ce conditii ? pot obtine micsorarea la 30 de zile fara examen? sau chiar si daca se mentine suspendarea pe 90 ,dupa scurgerea termenului tot trebuie sa mai dau examen? sa fiu sincer nu cred ca mai am nervii sa sustin examenul .
6.cat timp e valabila fisa medicala necesara la eliberarea unui nou permis dupa expirarea celui nou?
Va multumesc anticipat ca incercati sa ma ajutati !
Cel mai recent răspuns: cos_ionel , utilizator 14:18, 26 Martie 2009
Termenul de recurs curge de la data comunicarii hotaririi prin care v-a fost admisa contestatia impotriva procesului verbal de contraventie. Motivarea va va arata pe ce considerente instanta a aplicat sanctiunea avertismentului, ioar pentru a forumla moritvele de recurs in termen de 15 zile de la comunicare aveti nevoie de aceasta hotarire. Desigur ca puteti formula recurs solicitind ca implicit instanta sa se pronunte si asupra suspendarii permisului auto. Numai politia care a constatat contraventia decide perioada de suspendare. In privinta sustinerii unui nou examen legea este destul de permisiva, astfel ca puteti aspepta pe linga perioada suspendarii iunca 3o de zile pentru a va recapata permisul. In general o fisa medicala este valabila timp de o luna de la data completarii.
top dan a scris:

In privinta sustinerii unui nou examen legea este destul de permisiva, astfel ca puteti aspepta pe linga perioada suspendarii iunca 3o de zile pentru a va recapata permisul. In general o fisa medicala este valabila timp de o luna de la data completarii.

1.Adica daca politia decide suspendarea pe 90 il pot ridica fara a sustine examen dupa 120 zile ?
2.pot cere limitarea suspendarii la 30 numai cu sustinere examen sau se poate si fara ?
imi cer scuze ca nu am inteles prea bine aceste lucruri ,va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra!
Florin111 a scris:

top dan a scris:

In privinta sustinerii unui nou examen legea este destul de permisiva, astfel ca puteti aspepta pe linga perioada suspendarii iunca 3o de zile pentru a va recapata permisul. In general o fisa medicala este valabila timp de o luna de la data completarii.

1.Adica daca politia decide suspendarea pe 90 il pot ridica fara a sustine examen dupa 120 zile ?
2.pot cere limitarea suspendarii la 30 numai cu sustinere examen sau se poate si fara ?
imi cer scuze ca nu am inteles prea bine aceste lucruri ,va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra!


Restituirea permisului de conducere este conditionata de promovarea testului de verificare.
Reducerea perioadei de suspendare se poate face daca ati promovat testul.
Nu vreau sa par greu de cap ,va rog sa ma intelegeti ca am obtinut permisul acum 12 ani cand erau alte reglementari asadar :
1.Daca se decide suspendarea pe 90 si nu iau examenul mai astept 30 de zile dupa cele 90 si il iau fara examen asteptand in total 120 ,corect ?
2.Se poate sa te programezi la examen de 50 de ori in 90 de zile ca sa-ti maresti sansele sau este imposibil? daca nu , de cate ori se poate sustine examenul in timpul celor 90 de zile
3.aveti idee ce rata de promovabilitate are examenul asta ? e cumva acelasi examen care se da la obtinerea permisului sau mai simplu si mai usor ?
Va multumesc foarte mult pentru amabila si competenta dvs. opinie !
1- Daca se decide suspendarea pentru 90 de zile, inainte de implinirea acestui termen va programati si mergeti sa sustineti examenul 13 din 15 intrebari. Adica veti da 15 intrebari din care 13 este punctajul minim pentru a promova. Intrebarile se gasesc intr-o carte- chiar asa se numeste "13 din 15". Conditia pentru a lua permisul dupa trecerea ce.lor 90 de zile este sa promovati examenul. Adica degeaba stati 120 de zile ca tot trebuie sa prezentati adeverinta ca ati promovat acest examen pentru a va fi inapoiat permisul,
2- programarea se face o singura data.
3- nu este la fel examenul ca la cel pentru obtinerea permisului insa nu este nici usor.(In principiu sunt cam aceleasi intrebari) Insa daca ati facut intrebarile sin carte..garantat il luati.
Mult succes.

Alte discuții în legătură

Nelamurire suspendare permis auto dumis dumis In urma cu doua luni si jumatate mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, datorita unei alcoolemii de 0.20%. Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere daniel-teodor daniel-teodor Vreau sa stiu, dupa expirarea termenului de 90 de zile, am platit amenda in termenul de 48 de ore , cum trebuie procedat? Merg pur si simplu la Politia ... (vezi toată discuția)
Examen pentru redobandirea permisului suspendat Elena Goran Elena Goran pentru redobandirea permisului suspendat se da examen , si daca dai examen se reduce la cerere perioada de suspendare . intrebarea este , se da acelasi ... (vezi toată discuția)