avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anvelope de iarna obligatorii de la 01.11.2011
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anvelope de iarna obligatorii de la 01.11.2011

Vreau sa stiu daca incepand cu data de 01 .11. 2011,circuland pe drumurile pe care nu este ;polei sau zapada avand cauciucuri de vara intru sub incidenta acestei legi?:stunned::stunned:
Cel mai recent răspuns: seniordady , utilizator 13:43, 24 Octombrie 2011
Legea nr. 161/2011 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 5/2011, care impune obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna in sezonul rece, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 503 din 14 iulie 2011.

Potrivit Ordonantei, soferii sunt obligati ca incepand din 1 noiembrie si pana la 1 martie sa aiba masinile dotate cu anvelope de iarna. Cauciucurile all-seasons sunt, de asemenea, acceptate. In cazul in care nu respecta aceste reguli, ei pot fi sanctionati cu retinerea certificatului de inmatriculare sau de inregistrare, precum si cu amenda cuprinsa intre 603 si 1340 de lei.

In concluzie, indiferent ca este sau nu este zapada si polei trebuie sa va echipati autoturismul cu anvelope de iarna.
NU CONTEAZA DACA ESTE ZAPADA SAU POLEI..........STITI DOAR CA IN 20 DE MIN. POTI RAMANE INZEPEZIT IN URMA UNEI FURTUNI DE ZAPADA,DECI ECHIPATI MASINA CA MERITA
Iata mai jos interpretarea politiei. Informatia postata de popgrigore19... este gresita, in sensul ca obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna nu este incadrata in timp ci depinde de existenta conditiilor meteo neprielnice, polei, zapada etc.
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
gxgfel, utilizator
Pe drumurile publice uscate nu sunteti obligat sa aveti anvelope de iarna.

Alte discuții în legătură

Cauciucurile "all-season" si scris pe cartea de identitate “mud” plus “snow” walipope walipope Referitor la Ordonanţa de guvern nr. 5/2011, devenită lege în iulie 2011 privind sancţionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu ... (vezi toată discuția)
Cauciucuri de iarna nenea toto nenea toto conform legilor este obigatoriu : 1 sa avem autoturismul echipat cu 2 ;4 sau 5 cauciucuri de iarna 2 obligativitatea purtarii de cauciucuri de iarna este ... (vezi toată discuția)
Anvelope all seasons enc_edy enc_edy Buna ziua! Anul trecut mi-am cumparat 4 cauciucuri all seasons KAMA - Rusesti, sunt noi noute pentru ca le-am folosit maxim 500 km. Marea mea problema ... (vezi toată discuția)