avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de inchiriere

Daca locuinta se afla in Bacau, contractul de inchiriere trebuie facut obligatoriu in Bacau sau se poate incheia si in Bucuresti? Se incheie la finante sau la notar? Ce drepturi se pot da chiriasilor? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:12, 9 Octombrie 2011
Exista obligativitatea inregistrarii in maximum 15 zile la Administratia Fiscala de care proprietarul apartine cu domiciliul, indiferent de locul unde se afla proprietatea inchiriata.
Gasiti la birourile de copiat acte modele de contracte de inchiriere, le completati si le inregistrati la finante.
Va trebuiesc 3 exemplare, unul pentru proprietar, unul pentru chirias si unul ramane la finante.
Chiriasilor le puteti da ce drepturi doriti, mai putin de instrainare, schimbare de destinatie, sau modificari constructive fara acordul proprietarului.
Se poate incheia oriunde, sub semnatura privata ( doar intre parti) sau la notar, nu conteaza. Proprietarul are obligatia sa il inregistreze la fisc, in localitatea (circumscriptia) unde se afla imobilul.
adutescu a scris:

Se poate incheia oriunde, sub semnatura privata ( doar intre parti) sau la notar, nu conteaza. Proprietarul are obligatia sa il inregistreze la fisc, in localitatea (circumscriptia) unde se afla imobilul.


Nu are importanta unde se afla imobilul, inregistrarea se face la domiciliul proprietarului, pentru a i se putea emite decizia de impunere pentru venituri din chirii.
Numai daca il intocmiti la notar va trebui un notar din zona unde se afla imobilul, dar tot va trebui inscris la finante.

Exista reglementari pentru drepturile fiecarei parti. Daca vreti sa limitati sau sa mariti drepturile uneia dintre parti, mergeti si faceti un contract personalizat.
Altfel, macar incercati sa obtineti explicatii indeajuns ca sa intelegeti modelele alea... pe care nu le recomand.

INregistrarea nu tine de valabilitatea contractului, dar altfel nu platiti impozit si e un fel de evaziune fiscala... :)

Contractul se poate incheia oricunde, si in Budapesta si nu necesita musai o autentificare notariala sau de alta natura.
.....se incheie in orice loc,dar se inregistraeaza in circumscriptia fiscala unde este impozitata
inchirierea!La avocat se poate perfecta fara notar,deoarece nu-i contract autentic!In mod
concret aveti drepturile in formular,si vi-le poate explica acela care vi-l perfecteaza contractul!

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere Florian59 Florian59 buna ziua , am o intrebare , locuiesc in Bucuresti(domiciliul stabil) si am o casa in Braila(casa parinteasca) pe care vreau s-o inchiriez ,...unde se face ... (vezi toată discuția)
Contract de chirie neinregistrat la fisc pltgeorge pltgeorge buna ziua, ce raspundere legala poarta un chirias care afla ca dupa 10 ani a aflat ca imobilul inchiriat in urma unui contract de inchiriere sub forma scrisa ... (vezi toată discuția)
Impozit aferent veniturilor din chirii gabi_br.ro gabi_br.ro Buna ziua.Multumesc intai pentru raspusurile primite pana acum si va rog sa ma mai ajutati inca odata.Ma intereseaza sa aflu ce impozit se plateste aferent ... (vezi toată discuția)