avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cauciucuri de iarna - ce acte prezint in caz de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cauciucuri de iarna - ce acte prezint in caz de verificare in trafic?

In cazul unui control in trafic exista obligativitatea prezentarii unui certificat de atestare al cauciucului utilizat pe masina?
Daca da cum poate rezolva problema un conducator auto care a achizitionat anvelopele in urma cu 2 ani si nu mai detine la acest moment nici un act de achizitie, provenienta sau certificat de atestare.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:20, 11 Octombrie 2011
Citisem si eu, problema este ca de acolo nu reiese ca trebuie sa prezinti vreo hartie la controlul in trafic (sau eu cel putin nu am inteles ca trebuie vreo hartie) iar la TV la Stiri s-a anuntat ca trebuie acest certificat.
:D e groasa cu asta..
adancimea cauciucului e reglementata...si e mai putin importanta amenda, insa asiguratorul se prevaleaza de asta cum ca adancimea nu-i:"> cine stabileste adncimea si cand...devenind/find contencioasa.. mai incolo
chiar glumeam ca politistul o sa stea cu sublerul, eu cu sublerul..sa vedem care-i cu metrologia..
sigur si asiguratorul
Legea nu prevede ca trebuie sa aveti nici un certificat de atestare. Simbolul trebuie sa fie trecut pe cauciuc. Si daca circulati pe drumurile publice dar vremea e frumoasa si nu e zapada, gheata sau polei nici nu va trebuie.
Sper sa aveti dreptate.

Alte discuții în legătură

Cauciucuri de iarna alexandra890725 alexandra890725 Buna!lamuriti-ma referitor la cauciucuri de iarna obligatoriu din 01 noiembrie....trebuie sa am si hartie la ele sau ajunge daca este semn * la ... (vezi toată discuția)
Anvelope all season anonim1607 anonim1607 Buna ziua! Din OG 5/2011 reiese obligativitatea echiparii autovehiculelor in perioada 01.10-31.03 cu anvelope de iarna. Nu se spune nimic de cele all season. ... (vezi toată discuția)
Anvelope pe partea cu tractiune? rrobyfm rrobyfm daca am tractiune pe fata trebuie sa pun si pe partea din spate anvelope de iarna ? (vezi toată discuția)