avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota parte sot supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota parte sot supravietuitor

care este cota parte a unui sot supravietuitor cu un copil natural si 2 copii vitregi?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 18:35, 15 Octombrie 2011
Cand a avut loc decesul?
acum 20 de ani
Daca toti succesibilii au acceptat succesiunea in termen, atunci cotele sunt : 1/4 sotul supravietuitor, 3/4 copii, respectiv cate 1/4 fiecare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
ContSters103772, utilizator
din ce am mai citit pe forum am inteles ca sotia supravietuitoare are 50% din tot, iar la dezbatere se impart cei 50% ai sotului decedat, din care 1/4 are drept si sotia. Nu este asa? Rezulta ca sotia mosteneste:1/2+1/4=3/4
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
kitty_magdutza, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cote succesorale xp-kry xp-kry Se da urmatoarea situatie : atat sotia cat si sotul au cate un copil din afara casatoriei . Sotul decedeaza . La dezbaterea masei succesorale vine sotia ce se ... (vezi toată discuția)
Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)
drept de mostenire buna ziua prietena mea este sotie supravetuitoare un copil al ... barbu adrian barbu adrian buna ziua prietena mea este sotie supravetuitoare un copil al sotului din prima casatoriei un copil impreuna sotia supravetuitoare detine testament in care ... (vezi toată discuția)