avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog ajutati-ma cu un sfat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog ajutati-ma cu un sfat

buna ziua, as vrea sa incep prin a va spune povestea mea, sunt impreuna cu sotul meu de 4 ani jumatate de 2 ani suntem casatoriti legal si avem un baietel de 3 ani si 4 luni, dupa ce ne-am casatorit la starea civila a inceput sa imi zica ca de acum o sa fac ce zice el pt ca sunt pe numele lui,au inceput scandaluri si cu batai la care a asistat si copilul si de fiecare data cand vede ca vrea sa dea in mine incepe si tipa si plange,eu nu mai pot sa imi vad copilul distrus psihic din cauza lui.as vrea sa ma mut in alt oras dar sa imi iau copilul cu mine,mentionez ca o sa lucrez la o fam.unde o sa am grija de casa si o sa stau intr-o casa alaturi de fam.respectiva si nu platesc nici un ban pt chirie doar pt cheltuielile casnice, fam.de care va vb vrea sa ma ajute caci stie situatia mea adica ca nu am la cine apela caci tatal meu nu are o locuinta si el sta cu chirie si ii este foarte greu si de mama mea nu stiu nimic de 21 de ani.intrebarea mea este; pot sa ma mut in alt oras si sa intentez divort de acolo dar fara sa fiu acuzata de parasirea domiciliului conjugal?spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac ca sa nu imi pierd copilul. parinti lui au un apartament si stiu ca asta o sa il ajute sa poata sa imi ia copilul,dar el a mai fost plecat in strainatate si nu are un serviciu stabil.va rog din suflet sa ajutati cu un raspuns.va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
mihaelaalex, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:21, 16 Octombrie 2011
puteti depune cererea de divort prin posta de oriunde, insa ca si idee se va judeca acolo unde isi au ultimul domiciliu conjugal sotii.
puteti angaja un avocat care sa se ocupe de un demers, in locul dumneavoastra si sa stati linistita cu copilul acolo unde intentionati sa mergeti...
Iar daca , micutului, dv. ii este rau ori aveti premise ca i-au fost afectate functiile pshiho-functionale, e bine sa mergeti cu el la specialisti.
Nu amanati acest moment, fie chiar si pentru a-l consulta.
Cu stima,
Da, puteti sa va mutati impreuna cu minorul la familia respectiva, insa actiunea de divort va trebui introdusa la judecatoria in a carei raza teritoriala ati avut ultimul domiciliu comun.
Actiunea de divort nu poate fi depusa prin posta, ci doar personal, asa cum prevad disp.art.612 al.4 c.proc.civ.
In cadrul actiunii de divort va fi necesar sa probati imposibilitatea continuarii convietuirii in domiciliul comun ca urmare comportamentului agresiv al paratului, precum si faptul ca in noua locuinta aveti conditii optime de crestere si educare necesare pentru ca minorului sa-i fie stabilit domiciliul la dvs.
Angajati avocat.
va multumesc din suflet pentru raspunsul d-voastra, si sa dea Dumnezeu sa fie bn pentru copilul meu, nu vreau ca el sa mai sufere.Va multumesc inca odata.
Nu sunt de profesie avocat sau politist sau alta profesie care sa-mi permita sa va pot da un sfat autorizat si competent, un sfat,ca de la om la om,care a trecut printr-o situatie similara va pot da. Luati-o gradual si puteti incepe prin a discuta cu sotul,de dragul copilului,apoi adresati-va politiei,daca nu se autosesizeaza,care poate lua anumite masuri,dar limitate si tot gradual,puteti mai apoi face plangere penala,dar nu parasiti domiciliul fara a da o declaratie la politie in care sa explicati situatia si motivele fac convietuirea alaturi de sot de nesuportat,puteti merge deasemenea la autoritatea tutelara sau la protectia copilului sau sa formulati o sesizare,este necesara si urgenta pentru copil.Consultati totusi un avocat sau mergeti si discutati cu politistul de proximitate.
si cum as putea sa demonstrez ca nu mai pot sta cu sotul? l-as putea chema ca martor pe tatal meu? el a stat in casa cu noi o vreme si el a vazut toate aceste lucruri si a fost si el batut pt faptul ca incerca sa ne impace spunandu-i sotului ca avem un copil si trebuie sa ne gandim la binele lui nu sa vada certuri si scandal
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
mihaelaalex, utilizator

Alte discuții în legătură

Martor legal? ELY63 ELY63 Va rog sa imi spuneti daca este normal ca sora paratei sa fie martor intr-un proces de program vizitare minor?Eu stiam ca numai la divort pot fi martori din ... (vezi toată discuția)
Martor stefan69 stefan69 buna seara ! La prima infatisare de divort,reclamanta s-a prezentat cu un martor ,cu care ,eu parat am fost de acord .S-a hotarat audierea martorului la ... (vezi toată discuția)
Este valabil un divort daca...... dumitra22 dumitra22 Am avut o singura citatie la divort, nu am fost prezent. Sentinta a fost desfacerea casatoriei singurul martor find mama acestuia, stiam ca la divort nu au ... (vezi toată discuția)