Buna ziua!
In decursul serii trecute, un politist comunitar, trecand pe langa grupul in care eram, a avut impresia total eronata ca a fost injurat.ulterior m-a legitimat, spunandu-mi ca sunt pasibil de amenda.evident, aceste afirmatii le-am contrazis, precizand ca dumnealui s-a inselat.enervandu-se, mi-a spus ca voi primi la domiciliu contraventie in baza legii 61, art 3, alin 1. ce nelamuriri am: voi primi ceva acasa? trebuia sa incheie pe loc proces verbal in acest sens? amenda este din categoria celor care pot fi platite la jumatate in 48 de ore? stiu ca poate fi contestata in instanta in 15 zile de la comunicare, dar vreau sa evit drumuri la instanta din cauza unei persoane care m-a acuzat de Profanare de injurii.
daca si-a notat datele, e posibil sa primiti pv de contraventie, insa putin probabil daca dvs erati in grup iar politistul nu are martori.
are la dispozitie 6 luni sa intocmeasca acest p-v si inca 30 de zile sa vi-l comunice. daca nu primiti in acest interval, ati scapat de drumuri la instanta
Chiar daca va fi primit acasa, aveti 48 de ore de la data comunicarii, insa nu-i obligatoriu ca agentul sa va acorde acest privilegiu, astfel sa va taie portiunea aia unde scrie " jumatate din minimul amenzii, adica.."