avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... afinitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

afinitate

Buna ziua la tota lumea, rugaminte de a ma lamuri într'o chestiune de mostenire:
un var primar decedat cu multi ani în urma, sotia lui a decedat recent. Nu au urmasi si nici rude pâna la gradu 4, eu fiind singura ruda de gradul 4 cu el. A ramas azi, dupa decesu ei, un apartament pe care îl cuparasere în timpul casatoriei. Întrebarea mea: ce drepturi am la mostenire ? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:44, 20 Octombrie 2011
Dvs ati avea vocatie la succesiunea varului adica la 1/2 din bun imobil daca ati fi acceptat in termen succesiunea. Dupa sotia varului nu aveti vocatie. Daca nu exista niciun succesibil pana la grad 4 care sa fi asteptat succesiunea, ea va fi declarata vacanta.
Multumesc, intervine o probleme, nimeni nu a declarat succesiunea în termen dupa moartea varului meu, nici sotia sa si nici subsemnatul !
Sotia oricum era considerata ca a acceptat tacit succesiunea dupa moartea sotului, facand acte de administrare a bunului imobil. Insa dvs ....
Daca nu mai exista nicio ruda de a sotiei pana la grad 4 inclusiv in viata , succesiunea va fi declarata vacanta! Adica va prelua Statul apartamentul.
Am întocmit un certificat de calitate de mostenitor dupa 2 ani de la decesul varului meu.
Daca aveti acel certificat de calitate de mostenitor inseamna ca ati fost considerat ca ati acceptat tacit succesiunea! Atunci aveti dreptul la mostenire din partea varului dvs! Dar pt sotia acestuia nu, decat daca v ar fi lasat testament! In lipsa de acesta, veti veni la mostenire cu statul, daca repet sotia nu are rude pana la grad IV inlusiv si nu a lasat testament!

Alte discuții în legătură

Continuare,mostenire miguela miguela continuare,mostenire:sotul are o casa dinaintea casatoriei,el moare nu lasa testament,sotia nu face succesiunea,dupa scurt timp moare si ea...neavand ... (vezi toată discuția)
Succesiune Annamaria29 Annamaria29 Va rog frumos am o rugăminte cu privire la următoarea speţă. Cum se procedează la o succesiune la care: soţia decedează. Nu există copii. Succesiunea ... (vezi toată discuția)