avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri din casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri din casatorie

Buna ziua!
Am divortat de sotul meu in urma cu o luna la starea civila.Daca divortul a fost de comun acord si s-a incheiat amiabil se mai poate face ceva in legatura cu partajul?Se poate deschide un proces sau este totul incheiat?Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 11:45, 22 Octombrie 2011
Puteti face partaj amiabil la notar.
Puteti face partajul si la instanta.
Cred ca ar fi mai putin costisitor asa.
Bineinteles ca puteti face si in instanta si la notar....Insa nu sunt de parere ca partajul in instanta e mai putin costisitor...in plus la notar da un plus de discretie....Oricum ramane la aprecierea dvs!
La mediator nu se plateste taxa de timbru.
Da, prin mediator nu se mai plateste taxa de timbru.
Actul de partaj il poate redacta avocatul si apoi sa se mearga la instanta chiar si fara avocat.
La notar se achita si onorariul acestuia si taxele catre stat...de aceea cred eu ca ar fi mai ieftin la instanta si chiar mai sigur...

Alte discuții în legătură

Partaj pe cale amiabila okidoki0809 okidoki0809 Am divortat acum 4 ani pe cale amiabila fara sa facem partajul. Acum dorim sa facem partajul , tot pe cale amiabila. Va rog sa-mi spuneti care este cea mai ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, custodie copil - informatii generale Mira_A Mira_A care este cea mai ieftina modalitate de a divorta amiabil, daca avem copil minor si apartament si bunuri comune? se poate la notar sau la primarie? Daca nu, la ... (vezi toată discuția)
Care este, din punct de vedere al costurilor, cea mai ieftina varianta de divort? eu12345 eu12345 Buna ziua! va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu raspunsul la intrebarea din titlu! este vorba despre un divort in care este implicat un minor si despre ... (vezi toată discuția)