avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Cerere ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Cerere ajutor public judiciar

Am un proces cu firma la care am lucrat,proces pentru recuperarea orelor neplatite si a faptului ca mi se trageau din salar banii pe bonurile de masa pe care le primeam...in aceasta faza mi sa incuviintat proba cu expertul contabil si pina in data de 10.11.2011 cind am urmatorul termen trebuie sa platesc la CEC suma de 300 lei pentru expert.Problema e ca eu sint somer si am o indemnizatie fabuloasa de 405 lei din care trebuie sa ma descurc cu toate momentan.As vrea sa stiu daca am dreptul de a fi scutit de la plata.expertizei contabile si daca da.....rog model de cerere pentru scutirea de la plata expertului.....
Cel mai recent răspuns: ady_deva , utilizator 23:35, 17 Ianuarie 2012
Aceasta cerere trebuia sa o faceti in fata judecatorului la data la care sa administrat proba cu expertiza si sa faceti dovada veniturilor dumneavoastra.
Instanța..........................
Secția..............................
Dosar nr. ….....................

DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnatul(a), …..............................., având CNP ......................,cu domiciliul în........................................................., reclamant(ă) în cauza ce formează obiectul dosarului nr. …........................., formulez prezenta

CERERE DE AJUTOR PUBLIC JUDICIAR

prin care vă rugăm să ne admiteţi cererea şi să dispuneţi scutirea mea de la plata expertului (sau orice altă măsură de ajutor public judiciar raportat la speța dvs. și în conformitate cu prevederile OUG 51/2008 - spre exemplu reduceri, esalonari sau amanari de la plata taxelor judiciare prevazute de lege, inclusiv a celor datorate in faza de executare silita)

În fapt,......................... (trebuie să menționați starea dvs. din cauza căreia nu aveți posibilitatea financiară de achitare a onorariului expertului) , vă rugăm să apreciati că valoarea onorariului expertului în cuantum de …................. lei ce trebuie achitat, prezintă un nivel foarte ridicat, un nivel pe care nu-l pot achita datorită situaţiei veniturilor mele.


Veniturile reduse nu-mi permit a achita acest onorariu . Vă rog să observaţi că în acest moment venitul meu prezintă un nivel mic, iar cuantumul cheltuielilor lunare pe care trebuie sa le suport sunt foarte ridicate. Prin impunerea plăţii unui onorariu in valoare de ......... lei de către mine ar însemna o pericilitare şi în achitarea datoriilor lunare (întreţinere, gaze etc.) şi imposibilitatea achiziţionării alimentelor.

Având în vedere lipsa veniturilor precum şi cuantumul ridicat al cheltuielilor pe care trebuie să le suport lunar, vă rog să dispuneţi admiterea cererii mele de ajutor public judiciar.

În drept, OUG 51/2008.

Anexez în copie: (va trebui să anexați inscrisuri doveditoare ale veniturilor dvs. si ale familiei dvs., precum si dovezi cu privire la obligatiile de întreținere sau de plată pe cale le aveți. De asemenea, cererea va trebui sa fie insotita si de o declaratie pe propria raspundere a dvs. in sensul de a preciza daca in cursul ultimelor 12 luni ati mai beneficiat de ajutor public judiciar, in ce forma, pentru ce cauza, precum si cuantumul acestui ajutor. Aceasta declarție nu trebuie să fie acordată la notar).

Vă mulţumesc.


(Numele și semnătura dvs.)


DOMNULUI PREȘEDINTE AL …...................(instanța la care vă judecați)

@ady_deva
Redactati cererea si atasati cuponul de somaj, plus o declaratie pe proprie raspundere privind ajutorul public judiciar de care ati beneficiat in ultimele 12 luni, mergeti cu ele la urmatorul termen si solicitati judecatorului sa vi-o analizeze. Va dau un model orientativ mai jos pt cerere, iar pt declaratie, redactati-o de mana ( subsemnatul ....declar prin prezenta ca nu/am beneficiat in ultimele 12 luni....):

Tribunalul x
Dosar y/../2011
Complet: ...
Termen:....

Subsemnatul ..., domiciliat in ....str....bl....ap....., in calitate de reclamant in dosarul sus-mentionat, formulez urmatoarea

cerere pt ajutor public judiciar

pt plata expertizei contabile, in suma de 300 lei, deoarece veniturile lunare nu imi permit sa platesc aceasta suma, ma aflu in situatia de a situatia in care nu pot face fata cheltuielilor unui proces in vederea apararii drepturilor sau intereselor mele legitime in justitie, fara a pune in pericol intretinerea mea ori a familiei mele.
In drept, imi intemeiez prezenta pe art. 6 alin. b ( plata expertului...) din OUG nr. 51/2008.

Data:...
Semnatura:...
multumesc
stiti cum au motivat cei de la firma cind s-a dus expertul in control???si le-a cerut actele???ca a luat foc arhiva....;)))

Alte discuții în legătură

Acordare de ajutor public judiciar conpama conpama Buna ziua, in ce conditii pot beneficia de AJUTOR PUBLIC JUDICIAR, mentionand faptul ca sunt somera si am doi copii minori in ingrijire? Intr-un alt dosar, ... (vezi toată discuția)
Caut model de declaratie pe propria raspundere Dana Marin Dana Marin Buna dimineata, Caut si eu un model de declaratie pe propria raspundere privitor la faptul ca nu am venituri. Imi trebuie pentru solicitarea de ajutor ... (vezi toată discuția)
Plata taxei judiciare de timbru loredana69 loredana69 am facut recurs la o hatarare judecatoreasca intr un proces de stabilire a succesiunii unde sunt si eu si fratele meu in calitate de parati iar in calitate de ... (vezi toată discuția)