avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inducere in eroare cu premeditare pentru obtinere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inducere in eroare cu premeditare pentru obtinere semnaturi fraudulos

Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema:

O Fundatiei X (nu pot sa-i dau numele exact in acest moment) organizeaza o campaniei pe strada de strangere de semnaturi de la cetateni cu privire la un proiect de lege ce urmeaza sa fie votat de Parlament.
Obtine autorizatie pentru adunari publice de la Primarie. La capitolul „Obiectul adunarii publice” specifica explicit care este acesta, adica „Campanie strangere semnaturi privind proiectul legislativ nr..”, dar, in locatiile unde aceasta stringe semnaturile, nu informeaza la loc vizibil cu privire la obiectul real pentru care colecteaza semnaturile.
Mai mult, pe materialul informativ distribuit dar si pe listele pe care se strang semnaturile cetatenilor, nu se pomeneste nimic explicit cu numar si an despre care anume proiect legislativ (de interes national, atentie!) se cer semnaturi de sustinere, ci se speficica ca ar fi vorba de o „Campanie privind ceva la nivel local”.

1) Omisiunea (sau disimularea) cu buna stiinta a organizatorului si inducerea in eroare premeditata a cetatenilor cu privire la scopul (obiectul) real pentru care se organizeaza colectarea de semnaturi pentru obtinerea acestora intr-un mod fraudulos si abuziv, sa zicem asa, in ce incalcare a legi se incadreaza?
2) Unde anume pot sa ma adresez pentru a reclama/sesiza situatia respectiva?

Va multumesc anticipat pt raspunsurile dvs.
Adrian Lazarescu

PS: imi cer scuze daca cumva am solicitat raspunsul intr-un forum neadecvat!
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
Adrian Lazarescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? propunere modificare lege danaa1 danaa1 Doresc sa propun o modificare a unei legi. Din cate stim,doar parlamentarii fac si voteaza legi. Cum sa procedez pentru propunere de modificare a unei legi? ... (vezi toată discuția)
Probleme grave cu administratorul Gabugabu Gabugabu Un vecin mi-a spus ca a auzit niște zvonuri prin bloc ca anumiți membri sau toți din comitetul executiv al asociației au votat scutirea lor de la plata ... (vezi toată discuția)
Cum se poate modifica o lege ? blana90 blana90 Am deschis acest subiect din pura curiozitate, inainte de toate. In tarile civilizate, la noi nu e cazul, din ce stiu eu, cetatenii unei tari se pot grupa si ... (vezi toată discuția)