avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberare conditionata

buna,imi poate spune cineva unde pot vedea cand s-a stabilit data de eliberare conditionata pentru un detinut?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 15:33, 2 Ianuarie 2012
"data de eliberare conditionata" nu se stabileste undeva.

Liberarea conditionata este o vocatie si nu o obligatie.

Sunt mai multe etape pe care un condamnat trebuie sa le parcurga pana ajunge dosarul lui in instanta; instanta este cea care dispune liberarea conditionata dupa ce verifica propunerile facute de penitenciar.
instanta a dispus deja liberarea conditionata.ma interesa dc pot vedea undeva data stabilita?
Liberarea conditionata este un beneficiu si ea se acorda de instanta de judecata unui condamnat după ce acesta a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani sau cel puţin trei pătrimi în cazul închisorii mai mari de 10 ani, daca a fost stăruitor în muncă, disciplinat şi a dat dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale.
La calculul fracţiunilor de pedeapsă se ţine seama de partea din durata pedepsei care poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate, caz în care, liberarea condiţionată nu poate fi acordată înainte de executarea efectivă a cel puţin jumătate din durata pedepsei când aceasta nu depăşeşte 10 ani şi a cel puţin două treimi când pedeapsa este mai mare de 10 ani.
puteti verifica pe numele persoanei pe portalul instantelor de judecata .unde s-a judecat fondul
In cazul in care instanta a dispus liberarea conditionata condamnatul va fi pus in libertate cand hotararea va ramane definitiva, dupa expirarea termenului de recurs.Termenul de recurs este de 3 zile, calculat pe zile libere, insa daca parchetul va face recurs trebuie sa asteptati decizia tribunalului

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata dellacroce dellacroce buna ziua,dupa amanarea de 3 luni care am primit o cine ar trebui sa ma elibereze comisia de la penitenciar sau tribunalul,asta daca as indeplini toate ... (vezi toată discuția)
Eliberarea conditionata silvianitulescu silvianitulescu sotul meu a fost inchis pe 17 mai 2009.din momentul in care a intrat in penitenciar ,a avut un comportament exemplar,intre1-2 evidentieri pe luna,8 permisii ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa de 3 ani inchisoare- cat executa? Ana15673 Ana15673 Buna seara vreau sa va întreb soțul meu este arestat si are de executat 3 ani cat din pedeapsa executa . Va multumesc (vezi toată discuția)