avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cod COR pentru Administrator SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cod COR pentru Administrator SRL

Buna ziua,

1. Intr-un SRL cu 2 asociati, se poate angaja unul din ei Administrator? Daca da, ce act normativ reglementeaza aceasta situatie, fiindca stiu ca au fost numeroase dispute pe aceasta tema?
2. exista in COR un cod pentru postul asta sau trebuie sa-l incadrez Director general?
Va multumesc, anticipat!
Cel mai recent răspuns: mihailefter , utilizator 08:43, 17 Iulie 2019
Din cate stiu eu, in actul constitutiv al societatii este numit administratorul societatii.
In COR exista functia de administrator societate comerciala - codul 241939 . In ceea ce priveste nivelul de studii, mentionez ca potrivit Instructiunilor din Clasificarea ocupatiilor din Romania, codul 241939 al functiei de administrator societate comerciala indica ca pentru ocuparea acestuia sunt necesare studii superioare.
Persoanele care nu indeplinesc conditia de studii superioare pot fi administratori fara a li se incheia contract individual de munca, acestea indeplinindu-si activitatea potrivit actului constitutiv de societate.

Apreciez promptitudinea ; toata consideratia ! Are studii superioare, deci e ca si rezolvata problema. Ramanea dilema mea legata de incadrarea ca "Administrator firma" sau "Director general", si daca am voie, conform legii sa o fac, avand in vedere ca este unul din cei 2 asociati ai firmei.
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2008
Ice68, utilizator
Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale, CAPITOLUL VI - Societatile cu raspundere limitata

Art. 197. - (1) Societatea este administrata de unul sau mai multi administratori, asociati sau neasociati, numiti prin actul constitutiv sau de adunarea generala.
Art. 194. - (1) Adunarea generala a asociatilor are urmatoarele obligatii principale:
b) sa desemneze administratorii si cenzorii, sa ii revoce/demita si sa le dea descarcare de activitate...

Asadar, administratorii trebuie sa fie numiti prin actul constitutiv, sau sa fie desemnati de catre AGA.
Da categoric.
Calitatea de asociat e o chestiune,administrator al firmei este o alta chestiune si director general este alta.
Toate 3 pot fi detinute de aceeasi persoana sau de persoane diferite.=D>
Alta dificultate: daca inchei un CIM cu codul COR 241939, acesta nu se regaseste in Programul Revisal (care nu este actualzat de mult timp) si CIM respectiv nu poate fi inregistrat decat la ITM. Nu poate fi inregistrat in Registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal).

Alte discuții în legătură

Functia de administrator maria2010 maria2010 Buna ziua, un asociat unic poate fi angajat cu CIM in functia de administrator la societatea la care este asociat unic? Ce studii sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Administrator societate comerciala klaupt klaupt Pe ce functie ar putea fi angajat un asociat al unui SRL care indeplineste si functia de administrator numit prin actul constitutiv al societatii? Se poate in ... (vezi toată discuția)
Asociat unic ContSters94059 ContSters94059 potrivit dispozitiilor art 196 indice 1 alin. 3 din L 31/1990 Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui ... (vezi toată discuția)