avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furnizare energie termica de catre CET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furnizare energie termica de catre CET

Buna ziua,
M-ar interesa care sunt prevederile legale referitoare la inceperea energiei termice in sistemul centralizat. Eu stiam ca daca sunt 3 nopti consecutive cu temperaturi sub 10 grade atunci trebuie sa se dea drumul la caldura (fie ca e in octombrie sau noiembrie). In acest an au fost temperaturi scazute inca de la inceputul lui octombrie insa in blocul in care locuiesc (Iasi) s-a facut tabel cu preferinta locatarilor iar majoritatea au preferat sa amane caldura pana in noiembrie.
Este corect ca eu sa stau in frig pentru ca altii vor sa faca economie, mai ales ca apartamentele au repartitoare (cine nu vrea caldura nu deschide repartitoarele)? Care este legea care reglementeaza aceste lucruri?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: dborsanu , utilizator 18:50, 3 Noiembrie 2011
Este vorba de HG 168/2000, art 117.
Despre optiunea asociatiilor de proprietari de a amana primirea agentului termic nu se pomeneste in Dispozitiile finale.

Probabil sunt intelegeri locale intre furnizor si asociatiile de proprietari.
Problema dv. se poate rezolva numai in cadrul asociatiei.
Hotararile cu privire la pornirea caldurii se stabileste in HCL , iar interventia la robineti este admisa dupa contorul de caldura de asociatiile de proprietari in functie de necesitati .
Faptul ca aveti repartitoare nu era necesar sa se inchida caldura .
Deja ati primit raspunsuri.
Sunt din Iasi, problema la noi e ca nu se stie inca pretul gcal, e belea mare-mare cu CET-ul. Daca se va adeveri majorarea cu 75-100% fata de iarna trecuta nu stiu cum va fi. Desi daca aveti repartitoare a simplu teoretic, practic mai greu, la noi in fiecare iarna incepe panarama, sunt unii care primesc subventii pe hartii "facute" si vor caldura 24h indiferent de cum e afara, si altii corecti care platesc ca prostii.


Pentru apartamentele bransate la sistemul public de incalzire, s-a stabilit prin art. 117 din Hotararea nr. 425/1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea si utilizarea energiei termice, ca "inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa inregistrarea, timp de trei zile consecutiv, intre orele 18.00 si 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus zece grade sau mai mici”..
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
dborsanu, utilizator
Am trait sa o aud si pe asta : se consuma ceva dar nu se stie cat costa.:stunned:
@dborsanu
Intrebati administratorul sau cereti-i factura primita de la furnizorul de energie termica. In luna august, septembrie cu ce pret vi s-a facturat Gcal pentru apa calda?

Alte discuții în legătură

Sistare agent termic - complex rezidential frozy_glance frozy_glance Buna ziua! Am inchiriat o garsoniera intr-un ansamblu rezidential privat. Acesta dispune de o centrala termica comuna si nu exista repartitoare in camere. ... (vezi toată discuția)
Am ramas doar 3 apartamente fara centrala proprie daniel71 daniel71 #-o Locuiesc la un bloc cu 4 etaje cu 2 scari. Deoarece in Brasov a fost partial compromisa instalarea repartitoarelor in blocul nostru toti locatarii au optat ... (vezi toată discuția)