avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PENSIE DE URMAS-cetatean englez
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PENSIE DE URMAS-cetatean englez

O femeie a trait impreuna timp de 12 ani cu un cetatean din Marea Britanie.Convetuirea a fost in Romania.Cetateanul englez era pensionar.A decedat in acest an.Intrebarea este: daca are dreptuiri de mostenire si daca are ce documente trebuie sa aiba si unde sa le depuna.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sanducatanas , utilizator 17:39, 7 Noiembrie 2011
Stimate domn,

În primul rând: ce cetățenie are doamna?
În al doilea rând: nu sunt ( au fost) căsătoriți?
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
andreigrigoriu, moderator
1.Doamna este cetatean roman.
2.Nu au fost casatoriti.
3.Concubinajul la domiciliul femeii din Romania.
Doamna nu are nici un drept. Concubinajul nu este recunoscut in Romania
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Scuze.Nu am fost destul de explicit.Doamna spera sa obtina ceva din Marea Britanie.Are un testament olgraf din partea decedatului.
In functie de legislatia Marii Britanii si a regiunii din care provine defunctul poate primi sau nu anumite beneficii.

Cu testamentul poate merge la un notar din UK (regiunea unde se afla imobilele) si poate dezbate mostenirea. In cazul in care defunctul nu a numit un executor testamentar, acesta va fi numit de instanta.

În cazul în care decedatul a avut reşedinţa în afara Regatului Unit, proprietatea decedatului aflată în afara Regatului Unit nu face obiectul impozitului britanic pe moştenire – indiferent unde trăieşte beneficiarul.

Conform Legii privind impozitul pe moştenire din 1984, în ceea ce priveşte întreaga avere a celui decedat, suma de 325 00 £ este scutită de impozite (începând cu 6 aprilie 2009) – indiferent dacă averea revine uneia sau mai multor persoane şi de relaţia dintre decedat şi beneficiari.
Transferurile în favoarea soţului/soţiei sau partenerului civil al decedatului (sau cedentului) sunt scutite de impozit în totalitate. Cu toate acestea, în cazul în care, imediat înainte de efectuarea transferului, cedentul este domicilat în Regatul Unit, dar soţul/soţia sau partenerul civil al cedentului nu este, numai suma de 55.000 £ va fi scutită de impozit.
Suma care depăşeşte pragurile menţionate mai sus este impozitată la o rată de 40% (începând cu 6 aprilie 2009).

Alte discuții în legătură

Testament Rebbeca Rebbeca Buna ziua.As avea si eu urmatoarea situatie.Am locuit in concubinaj cu prietenul meu timp de 5 ani.Din pacate,acesta a decedat intr-un accident ... (vezi toată discuția)
Legea concubinajului ni_co68 ni_co68 am o prietena care a stat in concubinaj cinci ani si jumatate cu un barbat care de curand s-a imbolnavit si a decedat. intrebarea mea este daca ea are vreun ... (vezi toată discuția)