avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu acepta incetarea contractului de munca cu acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu acepta incetarea contractului de munca cu acordul partilor

Buna seara! Am o mare problema cu angajator de fata, am vorbit de vinerea trecuta ca nu mai pot sa lucrez la ei decat pana in data de 11.11 adica vinerea aceasta si astfel nu pot sta in preaviz 15 zile calendaristice asa cum e prevazut in contractul pe care l-am semnat cu ei. Ei mi-au spus verde in fata ca nu vor sa sa ma lase sa plec prin acordul partilor fiindca asa vor ei. Eu le-am zis ca mi-am gasit un alt job si ca incepand cu data de 14.11 trebuie sa ma prezint neaparat acolo pt ca altfel nu mai mai angajeaza, am incercat sa-i iau cu frumosul incercand sa le spun ca este spre binele meu dar ei au insistat sa-mi spune ca nu vor sa incheiem contractul cu acordul partilor pt ca asa "vrea muschii lor" ca sa zic asa. Acum intrebarea mea este ce este de facut? Daca eu incepand de vineri nu ma mai prezint la serviiu care sunt urmarile?:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 9 Noiembrie 2011
Daca nu va prezentati va vor concedia disciplinar.
Absente nemotivate, cercetare disciplinara la care nu aveti obligatia sa mergeti si incetarea contractului pe motive disciplinare - absente nemotivate.
Poate noul loc de munca merita sa incetati contractul disciplinar (le spuneti "ca asa vor muschii dv" :D.) Cu un nou loc de munca nu va intalniti cand vreti.
bun si in cazul acesta mi se mai da fisa de lichidare care este posibil sa mi-o ceara la noul loc de munca si daca da presupun ca o sa mi se dea cu data la care ei au decis sa ma concedieze prin sanctiune disciplinara iar asta ar insemna ca figurez ca lucrez cu norma intreaga la 2 companii diferite. o alta intrebare care ma framanta, noul angajator poate vedea ca am fost concediat prin sanctiune disciplinara de la vechiul loc de munca?
Lichidarea o veti face dupa incetarea contractului. Explicati noului angajator ca va doriti acel post, nu ati gasit intelegere si de aceia trebuie sa procedati asa. El nu are de unde vedea cum v-a incetat contractul decat daca ii aratati decizia sau sunteti de acord sa ceara recomandari despre dv. la vechiul angajator. Faptul ca veti avea 2 contracte nu constituie o problema, este legal.
sigur este legal sa lucrezi 16 ore pe zi si pe langa asta sa se mai si suprapuna orele de munca de la vechiul angajator cu cele de la noul angajator pt ca mie nu mi se pare normal. din cate stiam eu poti avea maxim 2 joburi in acelasi timp dar unul full time si cealalalt part time tocmai pt ca nu e posibil sa lucrezi 16 ore pe zi cand ziua are 24 de ore ca doar nu suntem roboti. o alta intrebarea as mai avea, vechiul angajator ma poate da in judecata pe motiv ca am absentat nemotivat si astfel am lasat descoperit un post ( aici fie vorba intre noi, pe acealasi post cu mine mai sunt inca 100 de oameni dar asa cum am mai zis nu vor sa ma lase sa plec ).

Alte discuții în legătură

Încetarea contractului cu acordul partilor SilviaParv SilviaParv Lucrez de 10.5 ani intr-o companie. De 8.5 ani am functie de conducere. Vreau sa imi dau demisia si sa închei contractul cu acordul partilor pentru ca nu am ... (vezi toată discuția)
Vreau sa demisionez costelbog costelbog Lucrez la o multinationala si sunt angajat pe o perioada determinata de 3 luni. Am acum 2 luni si 2 saptamani si vreau sa plec.Am gasit in alta parte si nu ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz avram1977 avram1977 Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns Pe e data de 29.01.2017 mi-am depus demisia conf.art.55 lit b ,nu mi-a fost semnata si aprobata pe ... (vezi toată discuția)