avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... infiintare microferma
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

infiintare microferma

buna... numele meu este iulian si sunt din botosani..recent am vb cu un prieten si neam hotarat sa incercam sa facem dosar pentru fondusri europene...mentionez ca am 21 ani, liceul terminat (fara bac) , cca 2.5 ha pamant.am inteles ca acum se dau 40000 de euro si as vrea sa fac cam asa din proiect : sa achizitionez un tractor sh ca nou nu ajung banii , si de restul banilor sa imi faca un adapost sa iau animalute(bovine) si pamant... va rog cineva care are experienta sami zica daca as avea vreo sansa sa fac ceea ce doresc... si daca am sansa va rog sa imi ziceti cam de cati bani as avea nevoie sa fac respectivul proiect.... am uitat sa spun ca este vb de masura 112..
VA MULTUMESC!!!!!
Cel mai recent răspuns: alliens12 , utilizator 10:51, 9 Noiembrie 2011
felicitari pentru idee si dorinta.
sfatul meu este sa citesti ghidul solicitantului pentru masura 112 la
[ link extern ]
pentru a vedea exact conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti.
APDRP din Botosani iti pot oferi consultanta gratuita si ajutor pentru toate documentele.
adresa o gasesti pe site-ul APRDP structuri teritoriale/judetene
dar sa iei in calcul ca utilajele cumparate nu pot fi second ci noi.
succes
am citit dar nu stiu parca nu prea inteleg .. nu inteleg care e faza cu 50 % din timpul ocupat cu agricultura, si cam cate UDE fac eu cu cele 2.5 ha ale mele...(de fatp nu sunt ale mele, sunt ale parintilor dar le trec pe numele meu)
am facut un calcul pe animalele si pamantul care il am si imi iese cca 4 ude. deci nu ma incadrez sa imi dea mai multi bani,, dar daca in proiect scriu pentru amenajarea unui adapost si cumpararea unui tractor in leasing oare nu imi da???
[ link extern ]
aici gasesti coeficientii pentru calcul UDE, si functie de acestia te hotarasti.
mai poti achizitiona animale sau teren in arenda pe 5 ani
obligatoriu sa incluzi in planul de afaceri achizitionarea de utilaje
deci ca sa inteleg odata si bine.. daca incerc cu ce am acuma si scriu in proiect sa am sa arendez si am dezvolt numarul de animale am sansa sa trec mai departe??

Alte discuții în legătură

Despre fonduri europene Sibova Sibova Buna ziua , sunt un tanar comerciant dar cu multe cunostinte in agricultura , de curand sunt interesat de fondurile europene , mentionez ca lucrez cam 2ha de ... (vezi toată discuția)
Autorizare masura 112 madara madara Buna ziua! In cazul in care depun un proiect pe masura 112 si ma oblig sa cresc la numarul de UDE prin cresterea numarului de animale(porci, gaini ouatoare) ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene nerambursabile kriztyy kriztyy am 26 de ani si dispun de 25 ha pamant agricol (prin concesiune)pe o perioada contractuala de 10 ani...nu dispun de utilajele necesare pentru a lucra acest ... (vezi toată discuția)