avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Înregistrarea aceleaºii mãrci pentru alt domeniu ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Înregistrarea aceleaºii mãrci pentru alt domeniu NISA

Buna ziua,

Vreau sa inregistrez o marca aferenta unei firme de programare. Problema este ca, dintr-o coincidenta de nume, exista deja o marca cu exact aceeasi denumire, insa pe doua domenii complet diferite de acesta. La programare am vazut ca e 42, iar marca repsectiva este inregistrata pe 10 (aparatura chirurgicala) si 18 (produse din piele).
Decat sa am probleme ulterior cu marca, prefer sa folosesc alta denumire, insa imi place si as vrea sa stiu daca ar putea fi totusi inregistrata. Nici domeniul de internet corespunzator nu este inca inregistrat, dar nu as vrea sa il iau pana cand nu stiu sigur ca pot folosi acea denumire.
Va multumesc mult pentru orice ajutor!
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
4danny, utilizator
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 12:36, 16 Noiembrie 2011
de preferat ar fi sa utilizati ceva nou, inovativ, care nu a mai fost utilizat de nimeni...
asa reusiti sa intrati cu mai multa incredere pe piata si stati si la adapost de evenimente neplacute , ;)
Buna ziua, avand in vedere diferentele intre clasele Nisa puteti inregistra linistit marca la OSIM. Mult succes!
Va multumesc frumos!
Buna seara,

am observat ca topicul este similar problematicii mele si va rog sa ma ajutati cu posibile variante pentru urmatoarea situatie.

Am o sigla combinata inregistrata la OSIM in 2008 pe clase diferite - ex: servicii veterinare, insa am descoperit ca este un cabinet veterinar ce foloseste EXACT aceeasi denumire si culori/pozitionare cu a mea. Nu stiu de cand foloseste sigla, insa la OSIM nu am vazut sa o aiba inregistrata, cu atata mai putin pe aceeasi clasa.
Pe langa faptul ca nu stiu ce trebuie sa contina adresa prin care le arat ca nu au cum sa folosesca sigla, sigla lor mai are o expresie in plus (ex: salon pisici - care este si la mine, la care se adauga "by x"). Acest "by x" ma poate opri cumva in demersurile mele, face sigla diferita de a mea si deci nu pot actiona mai departe sau pot sa fac demersurile necesare?
Buna ziua, daca foloseste aceeasi denumire pe care dvs. o aveti inregistrata, ar trebui sa le puteti interzice folosirea acesteia in viitor plus eventuale daune. O astfel de notificare v-o poate redacta un consilier in proprietate industriala, fara probleme.Mult succes!

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)
Ce face ca un web sait sa fie marca inregistrata? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, ce face ca un website sa fie \"marca inregistrata\": faptul ca este detinuta de o firma care are sigla/nume inregistrata la OSIM sau faptul ca ... (vezi toată discuția)