avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheiere contract de munca dupa revenire concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheiere contract de munca dupa revenire concediu crestere copil

buna ziua

va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca din revenire CCC nu te mai primeste angajatorul cu ce litera se poate desface CIM pt a beneficia de somaj?? mai trebuie facuta cererea de revenire din CCC???

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:22, 10 Noiembrie 2011
trebuie facuta cerere de revenire,nu poate sa nu va reprimeasca pt ca cim se suspenda de drept si dc a angajat pe cineva pe postul dvs pers nu putea fi decat incadrata cu contract pe durata determinata,ar fi bine sa contestati refuzul una este sa plecati prin transfer sau demisie si alta sa fiti concediata
Da, faceti cererea de revenire la lucru cu ziua imediat urmatoare celi in care copilul implineste 2 ani. Dupa reluarea activitatii, angajatorul va poate concedia pentru desfiintarea postului sau reorganizare.
Daca nu vreti sa pierdeti somajul, nu semnati incetarea CIM cu acordul partilor (art.55 lit.b) sau demisia (art.81).
multumesc de raspunsuri
mai am o nelamurire: daca eu fac cererea de revenire cu data x in acea data tre sa ma prezint la locul de munca?? ei mi-au transmis foarte clar ca nu vor sa mai ma primeasca.....ce fac daca nici demisia nu vreau sa o semnez???? ma pot obliga intr-un fel????
Nu va obliga dar va pot desface contractul de munca abuziv.
Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede ca , la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Dupa reluarea activitatii , c.i.m. poate inceta in conditiile prevazute de Codul Muncii... daca va dati demisia sau acceptati incetarea c.i.m. cu acordul partilor , atunci nu veti putea beneficia de somaj ...

Alte discuții în legătură

Incetare concediu crestere copil ghiuream@yahoo.com ghiuream@yahoo.com De la firma mi s-a spus ca firma nu este inchisa ei doar si-au restrans activitatea si mi s-a spus ca dupa reluarea activitatii din concediu crestere copil am ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)
Terminare cic olgutza_83 olgutza_83 Buna ziua, Pe data de 31 ianuarie se termina concediul de cresterea copilului, iar pe 1 feb tb sa incep lucrul. Am fost anuntata de cei de la firma la care am ... (vezi toată discuția)