avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Semafor in trei culori la trecerea de pietoni?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Semafor in trei culori la trecerea de pietoni?

Buna ziua! Exista asa ceva in legislatia rutiera si anume trecere de pietoni semaforizata cu semafoare obisnuite cu trei culori? Astfel incat cand se pune rosu sau galben trebuie sa se opreasca in fata trecerii de pietoni oriunde ar fi ea (adica nu neaparat ca in situatia clasica - la o intersectie)?? Si probabil trecerea de pietoni sa fie asimilata cu un drum in sine....:wassat:
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 08:53, 7 Decembrie 2011
daca este semaforizata trecerea normal ca are 3 culori si sunt multe astfel de treceri de pietoni,nu intaleg unde i problema!
Daca este la o intersectie enormal ca semaforul sa aiba trei culori. Numai in mijlocul unui bulevard e posibil sa gasiti doar dua culori pt trecerea de pietoni.
Este corect ca la respectiva trecere pentru pietoni semaforul care se adreseaza conducatorilor auto sa aibe trei culori (rosu, galben si verde), iar cel ce se adreseaza pietonilor doua culori (rosu si verde).
Dar daca e trecere de pietoni semaforizata si este rosu exista obligatia ca masinile sa se opreasca chiar daca nu este nici un pieton pe trecere?
ai carnet????????????????ce intrebare mai e si asta?

Alte discuții în legătură

Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)
Ajutor plangere contraventionala suspendare permis LucianH LucianH Buna ziua! Am fost oprit pe 17 octombrie pe b-dul Stefan cel Mare din Oradea dupa intersectia cu strada Barsei, in intersectie, pe bulevard, fiind montat un ... (vezi toată discuția)
Galben intermintent ! rutiera -Christian- -Christian- Buna ziua, ar putea sa ma lamureasca si pe mine cineva cu o problema ? In caz ca avem culoarea rosie la semafor, pentru inainte si stanga, iar pentru dreapta ... (vezi toată discuția)