avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare oficiu SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare oficiu SRL

am un srl care nu a avut niciodata activitate, sunt actionar unici si administrator
nu am mai depus la finante declaratii de 4 ani, cred.
nici nu am suspendat-o pe perioada cat a fost in vigoare acea "taxa forfetara"

sediul societatii este contituit in baza unui contract de comodat, pe perioada nedeterminata. proprietarul mi-a donat mie imobilul acum un an.

as vrea sa scap de acest srl dar fara sa platesc ceva.
daca proprietarul ar instiinta onrc ca a donat apartamentul si a incetat si contractul de comodat, sau daca eu as face asta(chiar daca sunt proprietar acum) ar putea constitui unul dintre acele cazuri de dizolvare din oficiu?

va rog, daca se poate, sa ma lamureasca cineva legat de acele amenzi si obl de plata a "taxei forfetare" se pot intoarce impotriva mea ca administrator? societatea nu a avut niciodata activitate si nici administratorul nu a fost remunerat.
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 21:44, 13 Noiembrie 2011
nu poate opera dizolvarea din punctul de vedere enuntat de catre dv.
cat despre forfetar luati legatura cu un contabil si va explica mai multe ;)
dar eu ma refer la raspunderea dpdv juridic....cu privire la amenzile pt nedepunerea declaratiilor anuale sau semestriale si penalizarilor.

de ce nu poate opera dizolvarea? nu se aplica ART. 237*)

(1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:

c) societatea si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta;

?
ONRC-ul nu are bani ( in institutiile publice e penurie acum) sa se ocupe in termen scurt de problema care o ridicati dvs. Pentru a fi radiat sediul societatii sau societatea fie dizolvata fie sa devina dizolvabila trebuie initiata de catre proprietarul sediului o actiune in baza art. 237 din Legea nr. 31/1990 sau in baza art. 25 din Legea nr. 26/1990 a registrului comertului, deci tot cu cheltuiala. Nu vad o solutie sa scapati urgent de societate gratis.
si oricum dizolvarea nu va scapa de societate; problemele abia incep intre dizolvare si lichidare; abia atunci ANAF se poate constitui parte si sa stiti ca pentru lasarea in nelucrare a actelor contabile am avut caz cand s-a cerut atragerea raspunderii administratorului!
va multumec pentru raspunsuri
mai am cateva intrebari
1. pot renunta la administrare?
2. pot sa predau administrarea unei alte persoane fara a fi remunerata?
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
Laura665, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociat la un srl de negasit giolgau giolgau Sotia mea detine o firma la care mai este un asociat 50 %, deci sint 2 asociati Ideea e ca ceva timp in urma ele au facut aceasta firma si au avut un mare ... (vezi toată discuția)
Radiere societate comerciala cluj_06 cluj_06 Dorim radierea unei S. Com. Este posibila radierea de catre Registrul Comertului a unei Societati Comerciale daca nu a depus bilantul in 3 ani la rand, exista ... (vezi toată discuția)
Am un srl ce nu a functionat niciodata erdogan erdogan in 2002 am deschis un srl, nu a functionat niciodata, intre 2003-30.09.2006 a fost suspendat.De atunci nu am mai depus nici un formular pe nicaieri,sperand ca ... (vezi toată discuția)