avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O educatoare trebuie sa prezinte si un aviz ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O educatoare trebuie sa prezinte si un aviz epidemiologic(inclusiv tbc) la angajare?

O educatoare angajata din septembrie la gradinita unde merge si fetita mea,a fost diagnosticata cu tbc.Cum pot afla cine se face raspunzator de asta,in conditiile in care idr-ul si radiografia fetitei mele nu au iesit bine?(E in curs de investigatii pt a se afla in ce faza este).Se pare ca sunt mai multi copii infectati:(.Cine va raspunde pt toate astea?
Cel mai recent răspuns: roxxzzy , utilizator 10:16, 9 Decembrie 2011
potrivit art 27 alin 5 c muncii da in afara certif medical se pot solicita teste specifice,atentie se pot nu este obligatoriu
Gradinita trebuia sa aiba contract cu un medic specialist in medicina muncii . acesta ,conform legii trebuie sa ceara analizele specifice cu incadrarea .numai un astfel de medic va poate raspunde care sunt analizele obligatorii ce trebuiau facute ptr. educatoare .
Si daca nu e obligatoriu,cum poti face ca cineva sa plateasca pt greseala lui?Totusi lucreaza cu copii de 3-4 ani...Nu e nimeni vinovat pt iresponsabilitatea ei?Va trebui ca acesti copii sa urmeze tratament cu antibiotice!cel putin 6 luni!!!Asta in afara de faptul ca ma expun si eu pericolului infectarii(ca fiecare parinte care va fi trimis la analize suplimentare) stand cu ea in spital.Sa nu omitem faptul ca i s-a facut radiografie la varsta asta!Cu ce a gresit copilul?C-a vrut sa mearga la gradinita?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
FlorenTina27, utilizator
Nu nu e nimeni vinovat pentru iresponsabilitatea ei. Si nici nu va plati nici un sfert de ban, decat daca se va demonstra ca intetionat a vrut sa va imbolnaveasca pe dumneavoastra si familia dumneavoastra prin transmiterea TBC cu buna stiinta catre fetita dumneavoastra.

E si normal sa fie asa... Care e problema ca a facut radiografie, si asta e contagioasa? ...Medicul i-a facut-o, nu educatoarea. poate nu era necesara...

Oare educatoarea de la cine s-a imbolnavit? Ala ar trebui martirizat...

Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
Ares-3, moderator
Nu copilul a vrut sa mearga la gradinita. Este la varsta la care inca i se impune ceea ce poate sau vrea sa faca. Dvs. sunteti cei care ati optat pentru aceasta varianta, cea mai comoda probabil in cazul in care ambii soti aveti servici.

Nu cred ca doamna educatoare poate fi trasa la raspundere pentru aceasta intamplare. Sunt de acord cu @ZeosSupreme, cel care v-a raspuns putin mai sus. Radiografiile acum se fac cu aparate mult mai performante, care nu mai emit radiatii atat de puternice. Eu zic sa asteptati rezultatul analizelor complete.

Si apropo' @Ares_3 este o "ea" si din ceea ce am citit pana acum nu vad de ce v-ati adresat tocmai ei.

@Ares_3...esti nedumerita? Si eu am fost la citirea mesajului postat, dar mi-a trecut pana am terminat de scris .:innocent:

Multa sanatate doresc stimata doamna atat fetitei, cat si Dvs. parintilor! :)

Alte discuții în legătură

Obligativitate efectuare radiografie Izabela2018 Izabela2018 Buna ziua! Lucrez in invatamant, avand norma in trei scoli. La una din aceste scoli, unde predau doar o zi pe saptamana, 4 ore, au fost 2 sau 3 copii suspecti ... (vezi toată discuția)
Malpraxis machiavelli machiavelli Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Tatal meu a fost timp de 10 ani pensionat pe caz de boala (TBC), decizie revizuibila (anual trebuia sa fie ... (vezi toată discuția)
Analize medicale scoala agud agud Sunt profesor, iar la inceputul fiecarui an scolar trebuie sa fac niste examene medicale(test psihologic, ex. clinic, ex. radiologic pulmonar) pt. obtinerea ... (vezi toată discuția)