avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale suspendare societate cu datorii fiscale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

suspendare societate cu datorii fiscale

Buna ziua!
Poate sa-si suspende temporar activitatea o societate care are datorii fiscale?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 13:28, 1 Octombrie 2008
suspendarea de activitate se poate face la registrul comertului indiferent daca sunt achitate datoriile fiscale sau nu.
Mentiunea privind suspendarea activitatii se va inregistra si la Administratia financiara.
Se poate suspenda activitatea unei societati indiferent de stadiul, natura sau cuantumul datoriilor sale.
La ORC procedura e simpla, dar la Admin Financiara .. nu stiu cum o sa va accepte suspendarea inregistrand datorii. Nu cunosc exact acest aspect si nu doresc sa va indrum gresit.

suspendarea de activitate nu suspenda plata creantelor catre stat. Ele raman in continuare scadente si purtatoare de dobanzi si penalitati.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Stiu ca procedura la ORC e simpla, insa ma gandesc ca celor de la Administratia Financiara nu le va surade situatia asta. Problema este daca exista vreo modalitate prin care ei ar putea impiedica suspendarea (de ex, un recurs la incheierea judecatorului delegat) sau daca ORC-ul comunica cu ei inainte de aprobarea suspendarii.

Alte discuții în legătură

Dizolvare microintreprindere aflata in suspendare costy1 costy1 Buna ziua , Va expun urmatoarea situatie . O societate inregistrata ca microintreprindere , isi suspenda activitatea prin registrul comertului in cursul ... (vezi toată discuția)
Cedare firma-rog ajutor bialuca1978 bialuca1978 am o firma cu activitatea suspendata si o cunostinta mi-a propus sa i-o cedez ce acte ar trebui sa semnez pentru a nu avea probleme pe viitor (procese ... (vezi toată discuția)
Dizolvare fara lichidare - implicatii fiscale negrea camelia negrea camelia Buna ziua, Am o societate fara activitate din 2006 , preluata in 2008 .Din acte am vazut ca nu se depusese declaratia fara activitate la 31.12.2006 . Am ... (vezi toată discuția)