Mi-a fost respinsa de Curtea de Apel solicitarea de plata a dobanzii legale pentru plata taxei de poluare, solicitare admisa de Tribunal. Are vreo sansa de izbanda o cerere de revizuire in baza art. 21 din Legea 554/2004? Ce hotarare a CJUE pot sa invoc in cazul unei eventuale cereri de revizuire?
Multumesc.Nu ca nu m-as multumi cu recuperarea banilor platiti, pe care cred ca orice s-ar intampla nu pot sa nu-i recuperez in situatia de fata, dar consider ca daca Statul Roman i-mi percepe dobanzi si majorari pentru orice intarziere la plata, in aceeasi masura le si datoreaza in cazul in care a incasat o suma de bani nedatorata.Este punctul meu de vedere, care poate fi gresit, dar as dori sa incerc daca ma puteti ajuta.
Solutie: Admite recursul declarat de AFP G împotriva sentinţei civile nr.2307 din 06.05.2011 pronunţată în dosarul nr.8113/117/2010 al Tribunalului Cluj pe care o modifică în sensul că înlătură obligaţia de plată a dobânzii legale. Respinge cererea de plată a dobânzii fiscale. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Decizia este irevocabilă. Dată şi pronunţată în şedinţa publică din 10.11.2011.
Interesanta solutie, o alta dovada a practicii neunitare, instantele acordând dobânda fiscala in functie de diverse criterii, iar in cazul de fata deloc.
Interesant este motivarea pentru respingerea acestui capat de cerere