avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Ceata groasa
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Ceata groasa

Am un proces in Portugalia contra unei companii de asigurari si a firmei angajatoare in urma unui grav accident de munca, proces inceput in Martie 2003!!
Abia in Iunie 2009 (dupa peste 6 ani) am obtinut o sentinta definitiva (desi procesul a fost destul de simplu) am avut castig de cauza in totalitate.
In Sept 2009 avocatul meu a depus cererea de executare silita importriva firmei angajatoare, care nici pana azi nu a fost pusa in aplicare.
M-am gandit sa fac plangere la CEDO, dar pt asta trebuie sa solicit intai ajutorul Procurorului General sau a CSM.
Eu am avocat in acest proces, care nici el nu este prea interesat sa se termine odata acest proces, abia mai face si el un ban,ca nu platesc procente.
Intrebarea mea este:
As putea face eu personal palngerea la Procurorul General sau CSM (de descurcat m-as descurca) avand in vedere ca am un reprezentant legal (avocat) in proces!?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 18 Noiembrie 2011
Hotararea a fost recunoscuta in Romania?
Nu domnule, accidentul si procesul a avut si are loc in Portugalia, Romania nu are nici un fel de treaba cu belelele mele
Pai daca Romania nu are nici o treaba atunci de ce vorbiti de Procuratura Generala si de CSM?
Stimate forumist,

Eu unul nu am înţeles mare lucru din expunerea dvs, mai ales că mă raliez şi eu la întrebarea d-lui Alex Munteanu.

Oricum, pentru executările silite, dacă executarea nu s-a realizat din motive mai presus de culpa dvs, CEDO obligă statele semnatare ale Convenţiei să se doteze cu arsenalul juridic necesar executării hotărârilor interne. Este relevant cazul Hornsby contra Greciei, în acest sens.

În susţinerea unei cereri CEDO în cazul neexecutării unei hotărâri inerne nu aveţi nevoie de Avocatul Poporului, CSM, Preşedinte...etc, ci doar de dovedirea imposibilităţii executării/ nerealizării executării, inclusiv prin eşecul executorului judecătoresc.

Cu stimă.
Nu am fost eu destul de clar, din ce am citit eu in jurisprudenta CEDO,am inteles ca pt a fi indreptatit sa fac plangere la CEDO, trebuie mai intai sa uzez de toate instantele nationale (respectiv Portugheze) si in cazul de fata mai am posibilitatea de a sesiza Procurorul General sau CSM pt a fi indreptatit sa reclam la CEDO, si eu am citit in jurisprudenta cazul TOME MOTA vs Portugal, speta 20 din catalogul Portugaliei din care o sa citez;

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata a statului roman ContSters25688 ContSters25688 Pot da in judecata statul Roman la CEDO pentru ca o cercetare penala pentru vatamare corporala art. 181 c.p. (30 zile ingrijire medicala) nu s-a incheiat nici ... (vezi toată discuția)
Cum pot face plangere la cedo nrri nrri Se poate face si de persoana fizica sau este necesar sa se faca de un avocat care sa ma reprezinte (vezi toată discuția)
Avocat cu acreditare internationala an_na123 an_na123 Buna ziua, In anul 2008 ma aflam in Portugalia in vacanta. Acolo am fost arestat pt ca un domn de la o masa vecina m-a identificat ca fiind cel ce l-a ... (vezi toată discuția)