avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna

Daca perioada deplasarii in spatiul intracomunitar depaseste 7 zile si ajunge la 90 zile calendaristice consecutive cum se calculeaza diurna si daca este legal sa se faca deplasarea fara ordin de deplasare,delegatie sau ordin de detasare? Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 17 Noiembrie 2011
Cuantumul diurnei depinde de tara in care esti detasat, se calculeaza ca 2.5 inmultit cu diurna stabilita prin Hotărâre nr. 518 din 10.07.1995. Pt tari din UE este cam 35 EUR *2.5 / zi.

Art. 42. - (1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca.
(2) Pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.
Art. 43. - Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.
Art. 44. - (1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pe perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului pentru prelungirea delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, cat si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Codul Muncii
ciorel a scris:

Daca perioada deplasarii in spatiul intracomunitar depaseste 7 zile si ajunge la 90 zile calendaristice consecutive cum se calculeaza diurna si daca este legal sa se faca deplasarea fara ordin de deplasare,delegatie sau ordin de detasare? Va multumesc anticipat pt raspuns.


Nu confundati delegarea cu detasarea ... delegarea se poate face si in baza unui ”ordin de delegatie”.

Nu se poate ajunge la 90 de zile de delegare fara acordul salariatului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatie LALA68 LALA68 Multumesc pentru promptidudinea si corectitudinea raspunsurilor pentru subiectul cu diurna. Mai am o intrebare Vor sa ma trimita in delegatie in ungaria ... (vezi toată discuția)
Diurna in mediul privat CosteaSonia CosteaSonia Unde as putea gasi legea care se refera la diurna in mediul privat? (vezi toată discuția)
Diurna srl 2010 cristian_barna cristian_barna Pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în interesul serviciului, care este suma ce se poate deconta zilnic si unde este reglementat ... (vezi toată discuția)