avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna in mediul privat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna in mediul privat

Unde as putea gasi legea care se refera la diurna in mediul privat?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 11:02, 3 Iunie 2015
Art.44 C.mun. : (2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
ORDIN MFP nr. 60/2015 pentru actualizarea cuantumului indemnizaţiei zilnice de delegare şi detaşare, precum şi a sumei ce reprezintă compensarea cheltuielilor de cazare ale personalului aflat în delegare în situaţia în care acesta nu beneficiază de cazare în structuri de primire turistică, prevăzute în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.860/2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului.
Publicat in Monitorul Oficial nr. 68 din 27.1.2015
Ordinul 60/2015 isi produce efectele incepand cu 27 ianuarie 2015.
Plafonul pe parcurs intern acceptat de ANAF in spatiul privat reprezinta 2.5 ori nivelul stabilit pentru institutiile publice.
Cheltuielile de cazare se compenseaza, pentru fiecare noapte deplasare.
Diurna pentru delegarea si detasarea in alta localitate in interes de serviciu, in tara si in strainatate, a carei valoare depaseste 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru salariatii din institutiile publice:
- se supune impozitului pe salarii (16%);
- este inclusa in baza lunara de calcul a contributiilor sociale obligatorii, indiferent de entitatea platitoare.
ORDIN MFP nr. 60/2015
Valoarea diurnei pentru personalul bugetar este17 lei pe zi.
Valoarea cheltuielilor de cazare care pot fi compensate pentru salariatii bugetari care nu se cazeaza in unitati de cazare atunci cand sunt in delegatie este de 45 lei/noapte.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2015
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

indemnizație de delegare și alocație de cazare pentru sectorul privat începând cu 01.01.2019. mulțumesc. IAMANDI CRISTIAN IAMANDI CRISTIAN Va rog sa-mi spuneți (și baza legala) care este valoarea indemnizației de delegare și alocației de cazare pentru sectorul privat începând cu 01.01.2019, ... (vezi toată discuția)
Valoare diurna legala Medu Medu As dori sa stiu cat este in prezent valoarea diurnei legale. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Deplasare :cheltuieli cu cazarea aveno aveno Hotărârea Guvernului nr. 1.860/2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi ... (vezi toată discuția)