avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Indemnizație de delegare și alocație de cazare ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Indemnizație de delegare și alocație de cazare pentru sectorul privat începând cu 01.01.2019. Mulțumesc.

Va rog sa-mi spuneți (și baza legala) care este valoarea indemnizației de delegare și alocației de cazare pentru sectorul privat începând cu 01.01.2019, nesupuse impozitării. Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
IAMANDI CRISTIAN, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 5 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Codului fiscal, cuantumul netaxabil al diurnei este, pentru delegările și detașările în țară, de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru bugetari, de la 01.01.2019 :

20 lei/zi x 2,5 = 50 lei /zi.
Va multumesc! Si pentru indemnizatia de cazare (la bugetari e 230lei)?
Da, este de 230 lei pentru sectorul bugetar.
...si in sectorul privat cit este?
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
IAMANDI CRISTIAN, utilizator
Potrivit Codului Fiscal, art.76 alin.4, următoarele venituri nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit:
...
h) indemnizațiile și orice alte sume de aceeași natură, primite de salariați, potrivit legii, pe perioada delegării/detașării, după caz, în altă localitate, în țară și în străinătate, în interesul serviciului, în limita plafonului neimpozabil stabilit la alin. (2) lit. k), precum și cele primite pentru acoperirea cheltuielilor de transport și cazare;
.....

Alte discuții în legătură

Acordare diurna salariat detasat la 80 km distanta frank09 frank09 Buna ziua Cum trebuie procedat pentru a putea acorda unui salariat diurna daca este detasat la o distanta de 80 km fata de sediul firmei?Ce suma pot sa ii ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli cu cazarea fara factura seseph seseph Care este suma ce se poate deconta pt cazare fara documente justificative(cazare la particular) (vezi toată discuția)
Cheltuieli deplasare CrinaV CrinaV Va rog sa-mi spuneti cat este diurna legala deductibila pentru 1 zi de deplasare si cat se poate acorda salariatului pentru 1 noapte de cazare fara documente ... (vezi toată discuția)