avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere cheltuieli cu cazarea fara factura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere cheltuieli cu cazarea fara factura

Care este suma ce se poate deconta pt cazare fara documente justificative(cazare la particular)
Cel mai recent răspuns: XBitza , utilizator 13:12, 1 August 2013
~ Conținut șters la cerere ~
nu e prevazuta o limita,dar neavand document justificativ pentru ea,si daca se deconteaza,e o cheltuiala nedeductibila fiscal.
Conform art.28 din HG nr.1860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului...pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate...,in situatia in care personalul aflat in delegare nu se cazeaza in structurile de primire turistice,cheltuielile de cazare se compenseaza prin plata,pentru fiecare noapte,a sumei de 30 lei. Aceste cheltuieli sunt deductibile fiscal,atat pentru firme cat si pentru PFA,conform art.21 alin.2 lit e).din Codul fiscal si pct.38 din Normele de aplicare ale art.48,valabil pentru PFA.
Buna ziua,
Din cate am citit, HG nr.1860/2006, se refera la "drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice"

In baza carui act normativ se face deducerea cheltuielilor de cazare pe perioada deplasarilor a personalului din sectorul privat?

Cazarea la o unitate de 5 stele, pe perioada deplasarii, pentru o persoana din sectorul privat ce cota de deductibilitate are?
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
XBitza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare diurna legala Medu Medu As dori sa stiu cat este in prezent valoarea diurnei legale. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
indemnizație de delegare și alocație de cazare pentru sectorul privat începând cu 01.01.2019. mulțumesc. IAMANDI CRISTIAN IAMANDI CRISTIAN Va rog sa-mi spuneți (și baza legala) care este valoarea indemnizației de delegare și alocației de cazare pentru sectorul privat începând cu 01.01.2019, ... (vezi toată discuția)
Sume alocate cheltuielilor de transport,cazare,etc Sandybel Sandybel care sunt limitele pentru sumele acordate de s.r.l-uri pentru cheltuieli de transport, cazare, diurna pentru angajati si administrator? Multumesc! Dar tot nu ... (vezi toată discuția)