avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli deplasare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli deplasare

Va rog sa-mi spuneti cat este diurna legala deductibila pentru 1 zi de deplasare si cat se poate acorda salariatului pentru 1 noapte de cazare fara documente justificative.( doarme in sat:D )

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 23 Iulie 2008
Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007 – 2010 stabileste ca nivelul minim al diurnei de deplasare pentru toate categoriile de angajati este cel stabilit prin actele normative care se aplica institutiilor publice.
Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.
Pentru delegarea cu o durată de o singură zi, precum şi pentru ultima zi, în cazul delegării de mai multe zile, indemnizaţia se acordă numai dacă durata delegării este de cel puţin 12 ore.
În situaţia în care personalul aflat în delegare nu se cazează în condiţiile prevăzute la art.26 din HG nr.1860/2006, cheltuielile de cazare se compensează prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 30 lei.
Multumesc pentru raspuns!

Dar diurna in sectorul privat nu este 32,5 lei?
Intradevar este 13 lei dar aplicand deductibilitate de 2,5 ajunge la 32,5 lei (daca ai profit).
Bine?

Va rog nu scrieti mesaje consecutive, puteti edita mesajul deja postat pentru a adauga. Multumesc!
Actualul cadru legal prevede o serie de schimbări de optică în ceea ce priveşte tratamentul cheltuielilor cu indemnizaţia de deplasare acordată salariaţilor pentru deplasări în România şi în străinătate. Astfel, de la 1 ianuarie 2007, suma cheltuielilor cu diurna acordată salariaţilor pentru deplasări în România şi în străinătate este deductibilă la calculul profitului impozabil în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru instituţiile publice, fără nicio condiţionare, chiar dacă agentul economic nu realizează profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea diurnelor. Teracsro Teracsro Buna ziua. Nelamurirea mea este legata de conditile in care se acorda sau nu diurna unui angajat la o firma privata. De exemplu : Eu sunt sofer la aceasta ... (vezi toată discuția)
Diurna minima? oanita28 oanita28 Buna, As dori sa stiu care este diurna minima pe care un salariat al unei companii private o poate primi pt deplasari in tara. Multumesc! (vezi toată discuția)
Impozitarea diurnei og 8/2013 22.08.2009 22.08.2009 va rog a ma ajuta la urmatoarea intrebare : Cf. OG 8/20013 de la 01.02.2013 \\"g) indemnizaţiile primite pe perioada delegării şi detaşării ... (vezi toată discuția)