am o hotarare irevocabila stabilita printr-o ordonanta presedintiala ce obliga paratul la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25% din venitul net lunar! paratul nu palteste...in acest caz cine executa aceasta hotarare? tot la un executor trebuie sa ajung?
este executorie . mergeti la executor. s-ar putea sa aveti probleme daca este atacata cu recurs, deoarece nu multi executori demareaza o procedura de executare pana nu este si irevocabila hotararea, aica s-a judecat si recursul
problema este chiar la executor.acesta spunand ca nu intelege din hotarare ce suma trebuie sa execute,cuantumul fiind in procent fara a se mentiona care este suma.am deschis aceasta ordonanta tocmai ptr ca procesul de divort si partaj e pe rol de 4 ani...(acum fiind in faza de recurs) crezand ca asa voi putea obtine pensia ptr fiica mea.si hot din ordonanta si cea de la fond si apel din celalalt dosar spun la fel"25%din venitul net lunar".nu pot lamuri dispozitivul ordonantei ptr ca dureaza si intre timp se va termina celalt proces si nu va mai fi valabila ordonanta si din nou va trebui sa lamuresc hotararea.exista si alte solutii pentru rezolvarea acestei situatii?
Si ce se intampla daca executorul vede un contract clar si spune ca suma este diurna? Cu toate ca este clar ca nu e asa? Atunci cui trebuie sa te mai adresezi? Daca ti-ai pus sperantele in executor ca rezolva o problema care este de competenta dlui?