avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu

ce pedeapsa primeste fostul sot,daca intra in locuinta de unde i-a fost stearsa rezidenza(adresa),prin evacuare,avand hotarare judecatoreasca..casa e pe numele meu..multumesc mult!!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:58, 19 Noiembrie 2011
O pedeapsa cu suspendare , depinde ce infractiune a savarsit .
intentionati sa depuneti plangere penala impotriva lui pentru violare de domiciliu 192 C.pen???

Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.

În cazul în care fapta se săvârşeşte de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane împreună, în timpul nopţii sau prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.

Pentru fapta prevăzută în alin. 1, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

am depus nenumarate plangeri pana acum ,dar nu s-a facut nimic,ptr ca organele de politie care au venit la fata locului,au spus ca nu-l pot acuza de numic,deoarece avea mutatie pe adresa mea si nu exista nici o hotarare judecatoreasca,in care sa specifice evacuarea sau stergerea adresei.e normal asa ceva'??
Nu ati precizat un aspect esential pentru eventuala incadrarea a faptei
Patrunderea ex sotului in apartament s-a realizat prin efractia sistemului de inchidere de la calea de acces?
da.!!..a intrat prin usa principala...bineinteles a spart yala,apoi dupa ce a luat bunurile,a schimbat cu o alta yala.am chemat politia si ca deobicei mi-au spus acelasi lucru..;nu putem face nimic..are inca adresa aici. apropos:::el lucreaza in politia de frontiera..e vreo lege separata pentru acestia???:D

Alte discuții în legătură

Furt calificat prin violare de domiciliu mariapanaite mariapanaite Ce parere aveti, in noul cod penal, in cazul in care furtul calificat are loc in varianta [i]prin violare de domiciliu sau sediu profesional[/i], se va retine ... (vezi toată discuția)
Evacuare fara executare judecatoreasca ? se poate? djvyk89 djvyk89 Buna ziua , Am si eu o problema in familie ... locuiesc la mine in casa fata si ginerele cu 2 copii ... au venit in casa la mine fara aprobarea mea si nu am ... (vezi toată discuția)
Incalcarea domeniului privat bloomkira bloomkira buna ziua! Locuiesc in casa mamei mele pt ca aceasta nu este in tara si acolo am si domiciliul,problema este ca in timp ce eu eram la un examen o persoana a ... (vezi toată discuția)