fortuna78 a scris:
am inteles de la alti avocati ca daca refuz ceva pot face contestatie in anulare sau revizuire, pe motiv de refuz.
cat despre concediu........cred ca este obligatoriu sa mi-l dea conform codului muncii, tinand cont ca de 14 luni nu am avut ( 12 luni de cand am fost concediat)
nu este asa?
ce ma sfatuiti ?
1. Contestatia in anulare sau revizuirea nu se pot face decat in conditiile strict prevazute de Codul de procedura civila .... referitor la ce v-au spus acei ”avocati” ar trebui sa-i intrebati si care este temeiul legal al promovarii unei astfel de cereri in justitie .
2. Nu este obligat sa vi-l acorde ... in Codul Muncii sunt mai multe prevederi referitoare la acordarea CO, si anume :
- Art. 146 (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
- Art. 148 (1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
1. pot face contestatie in anulare sau revizuire pe motiv ca nu m-am prezentat la munca in data de 16 , 17 si 18 noiembrie?( eu nu am stiut ca m-au reincadrat decat in data de 18)
pot solicita asta in conditiile in care mie nu mi-a sosit hotararea curtii de apel si nici nu cred ca a fost redactata ?
2. pot sa ma concedieze ca nu m-am prezentat la munca?
3. ce pot face eu daca cer vreunul din lucrurile enumerate mai sus( contestatie in anulare, revizuire, concediere)?
1. Raspunsul este negativ la aceasta intrebare...
2. Da, va pot concedia pentru absente nemotivate ...
3. Exercitarea cailor de atac extraordinare - contestatia in anulare , revizuire - se face numai in anumite conditii si pentru anumite motive strict reglementate de lege .
Daca promovati o astfel de cerere, atunci exista posibilitatea sa fie respinsa ca nefondata..