avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... E necesar aviz pentru afisare bannere pe balcon?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

E necesar aviz pentru afisare bannere pe balcon?

Salutari tuturor!

Va solicit un sfat pentru cele de mai jos.
As dori sa postez pe doua balcoane ale apartamentului meu urmatoarele bannere:

1. FOR RENT - PREFER RROMI
2. FALIMENT - FOR RENT!

Mentionez ca recurg la acest gest, deoarece sunt sicanat de cativa ani pentru a ceda proprietatea apartamentului meu in conditii dezavantajoase. In speta este vorba despre proprietarul care detine peste 80% din apartamentele din imobil si care a transformat jumatate din aceste apartamente in sediu social si birouri ale firmei sale (o firma de constructii cunoscuta pe piata).
Ca un exemplu al celor de mai sus, mi-a fost solicitata exorbitanta suma de 15.000 € pentru pretinse cheltuieli de renovare a fatadei imobilului cu panouri de aluminiu, facute chiar de firma respectivului pentru propriul sediu social.

• As dori sa va intreb daca exista vreun risc in expunerea acestor bannere. (Mentionez ca la adresa apartamentului am inregistrata o firma care nu are o situatie financiara roz, si la care pot face referire in anuntul de faliment).
• Am nevoie de vreo autorizatie speciala sau aviz de la Primarie? In ce conditii pot fi obtinute?
• Daca nu sunt necesare aceste autorizatii, ce ar trebui avut in vedere pentru a nu fi tinta unor eventuale abuzuri ale “prietenilor” respectivului?
• Ce alte actiuni credetii ca ar putea ajuta la rezolvarea acestei situatii nedorite si neprovocate?

Multumesc anticipat pentru opiniile voastre!

Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 17:54, 21 Noiembrie 2011
Daca imobilul in care exista apartamentul ,este constituita asociatie de proprietari in conformitate cu L nr 230/2007 ,atunci :
Art 11 (2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune,fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari

Avand in vedere continutul pe care intentionati sa il afisati,greu credibil sa obtineti acordul din partea asociatiei de proprietari
Bannerul doresc sa il pun pe balconul proprietate personala in vederea inchirierii acestui apartament. Nu schimb aspectul si nici destinatia spatiului comun. E necesar vreun aviz al Asociatiei pentru ?
Partea exterioara a apartamentului dvs constituie parte comuna a condominiului,pentru a carei schimbare a aspectului sau a destinatiei ,este necesar acordul asociatiei de proprietari,conform prevederi art 11(2) din L nr 230/2007
Art 39 din L nr 230/2007
Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti,persoane fizice sau juridice ,de drept public ori de drept privat,numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari si al proprietarilor direct afectati de vecinatate,in baza unui contract de inchiriere,de folosinta sau de concesiune
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
ynocentta, utilizator
Dupa toate sicanele pe care mi le fac in ultimii ani este clar ca nu se pune problema sa-si dea acordul.
Ce amenda risc in acest caz?
Ce alte masuri imi puteti sugera?
Sanctiunea poate fi dispusa de serviciul specializat din cadrul primariei
Legea nu prevede solutii pentru situatii de genul celei cu care va confruntati dvs

Alte discuții în legătură

Banner publicitar pe bloc dragu_marius86 dragu_marius86 Buna ziua.Ca locatar in acest bloc am ales sa imi instalez un banner publicitar pe peretele blocului , exact sub pervazul meu. Am fost luat la intrebari de ... (vezi toată discuția)
Banner la balcon adi11cj adi11cj Buna ziua, Vreau sa pun un banner pe fatada balconului meu,un banner de promovare a afacerii mele proprii,apartamentul meu fiind si sediul social. Dar am ... (vezi toată discuția)
Amplasare benner pe peretele exterior al apartamentului LAUAND LAUAND detin un ap.transformat in spatiu comercial,la parterul unui bloc si am niste intrebari referitoare la amplasarea unor bennere . as dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)