Buna seara!Pentru ca aici am gasit mereu un raspuns la intrebarile mele,sper ca voi gasi si de asta data.Sotul meu e nascut in ianuarie 1955.A lucrat 8ani 7luni si 22 de zile in grupa I,intr-o mina de uraniu unde se iese la pensie la maxim 15 ani de munca.Apoi a mai lucrat cu program normal 5,5 ani iar asigurare la casa de pensii a mai platit 3 luni.avand in vedere toate acestea,cand credeti ca ar putea beneficia de o pensie ,fie si partiala.Multumesc anticipat.Sa aveti o seara buna
Pensie limita de varsta la implinirea varstei de 61 ani (reducere 4 ani pentru conditii speciale) cu un stagiu minim de cotizare de 15 ani.
Pensie anticipata/anticipata partial nu poate obtine deoarece nu are stagiul complet de cotizare (cu anii de grupa rezulta aprox. 19 ani stagiu).
In mina de uraniu se pensioneaza-indfierent de varsta-dupa 15 ani de munca.El a lucrat aproape 9 ani intr-o astfel de mina,la aceasta se adauga 5,5 ani de munca obisnuita.In aceasta situatie,ce ma sfatuiti?
Pensie anticipata
roberti
Buna ziua,
Sunt nascut in februarie 1955, am o vechime in munca de 32 ani si 6 luni la care se adauga 1 an si 3 luni perioada de somaj.Din aceasta vechime ... (vezi toată discuția)
Pensionare
marinsergiu
Nascut 29.031956,vechime=33ani 7luni[din care 1an si 4luni-armata]. Am lucrat in grupa I -a=10ani+7luni si in grupa a II-a= 7ani+4luni. Restul anilor de munca ... (vezi toată discuția)