avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Buna seara!Pentru ca aici am gasit mereu un raspuns la intrebarile mele,sper ca voi gasi si de asta data.Sotul meu e nascut in ianuarie 1955.A lucrat 8ani 7luni si 22 de zile in grupa I,intr-o mina de uraniu unde se iese la pensie la maxim 15 ani de munca.Apoi a mai lucrat cu program normal 5,5 ani iar asigurare la casa de pensii a mai platit 3 luni.avand in vedere toate acestea,cand credeti ca ar putea beneficia de o pensie ,fie si partiala.Multumesc anticipat.Sa aveti o seara buna
Cel mai recent răspuns: valentina22 , utilizator 18:52, 23 Noiembrie 2011
Pensie limita de varsta la implinirea varstei de 61 ani (reducere 4 ani pentru conditii speciale) cu un stagiu minim de cotizare de 15 ani.
Pensie anticipata/anticipata partial nu poate obtine deoarece nu are stagiul complet de cotizare (cu anii de grupa rezulta aprox. 19 ani stagiu).
In mina de uraniu se pensioneaza-indfierent de varsta-dupa 15 ani de munca.El a lucrat aproape 9 ani intr-o astfel de mina,la aceasta se adauga 5,5 ani de munca obisnuita.In aceasta situatie,ce ma sfatuiti?
A lucrat aproape 9 ani nu este egal cu 15 ani de munca.
intr-o astel de situatie,cand ar putea iesi la pensie mai grabnic?multumesc
Raspunsul il aveti mai sus.

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata roberti roberti Buna ziua, Sunt nascut in februarie 1955, am o vechime in munca de 32 ani si 6 luni la care se adauga 1 an si 3 luni perioada de somaj.Din aceasta vechime ... (vezi toată discuția)
Pensionare marinsergiu marinsergiu Nascut 29.031956,vechime=33ani 7luni[din care 1an si 4luni-armata]. Am lucrat in grupa I -a=10ani+7luni si in grupa a II-a= 7ani+4luni. Restul anilor de munca ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie diverse diverse Buna. O persoana care are 30 de ani si 9 luni in campul muncii (fara grupe sau altele), femeie, nascuta in anul 1955, la ce varsta poate iesi la pensie? (vezi toată discuția)