avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren strabatut de magistrala de gaze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren strabatut de magistrala de gaze

Am cumparat un teren intravilan care este strabatut de magistrala de gaze.Toate actele pe care le detin (schita cadastrala, etc), nu prevad existenta acestei conducte pe teren, cu toate ca ea exista cu siguranta. Din cercetarile ulterioare am aflat ca aceasta conducta a fost montata cu mult timp in urma (aproximativ 40 ani) si inca este functionala (perioada de garantie am sa o aflu zilele acestea).
Din cele citite, stiu ca exista un precedent (I.C.C.J., secţia civilă şi de proprietate intelectuală, decizia nr.6584 din 24 noiembrie 2004), de despagubire pentru un astfel de teren.
Reamintesc:
- in actele mele (2010) si cele ale vecinilor (1988) nu este prevazuta aceasta conducta
- sunt privata de dreptul la proprietate (vehiul proprietar nu poate fi tras la raspundere deoarece nici in actele lui nu figureaza magistrala)
De ce anume cand intocmesti un act nou de vanzare -cumparare, aceasta conducta nu este stipulata in acte?
Nu vreau sa deviez traseul conductei, pentru ca asta ar insemna costuri mult prea mari.Vreau doar sa stiu ce se poate face pentru tragerea la raspundere (plata) a celor care utilizeaza dreptul meu de proprietate.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Viciu ascuns Bachus20 Bachus20 Recent am cumparat un teren (initial inregistrat in titlul de proprietate drept extravilan, in urma efectuarii schitei cadastrale din banii vanzatorului a fost ... (vezi toată discuția)
Terenul meu este traversat de o conducta de incalzire laurentiu39 laurentiu39 Sunt proprietarul unui imobil curti constructii in intravilan cumparat in anul 2006. Pe o parte din acest teren traverseaza o conducta cu agent termic in ... (vezi toată discuția)
Conducta apa intre case Victor Diaconescu Victor Diaconescu E permis sa existe conducta alimentare apa oraș amplasată intre case la 1 m de acestea? (vezi toată discuția)