avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurari credite
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurari credite

Buna ziua,

In urma contractarii unui credit cu o banca comerciala , am semnat si un contract cu o firma de asigurare agreata de banca. In cursul lunii augost anul curent am fost disponibilizata de la institutia publica in care am lucrat, fiind functionar public am fost trecuta in corpul de rezerva al functionarilor publici de unde am fost repartizata pe un alt post in luna noiembrie. Am solicitat firmei de asigurari sa in achite creditele pe perioada in care nu am avut venituri (respectiv 3 luni) , aceasta refuzand datorita faptului ca nu am prezentat carnetul de somaj. Intradevar nu mi-am depus actele de somaj tocmai datorita faptului ca am asteptat redistribuirea mea din corpul de rezerva (fapt ce s-a si intamplat), in schimb in documentatia firmei de asigurari am depus o declaratie notariala precum ca nu am avut venituri.
Intrebarea mea este ce pot face eu in acest caz? , pot solicita bancii recalcurarea ratelor de credit fara prima de asigurare? sau va trebui sa ma adresez instantei? . Daca prezentam carnetul de somaj, firma de asigurare imi platea ratele la banca pe perioada somajului, asa am solicitat doar pe trei luni si cu toate acestea am fost refuzata. Va doresc o zi buna

Alte discuții în legătură

Despagubire in caz de somaj adrianapetruta adrianapetruta IN URMA CU 2 ANI AM FACUT UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE.NU AM AVUT PROBLEMA PANA ACUM CATEVA LUNI CAND AM INTRAR IN SOMAJ SI NU MI-AM MAI PUTUT PLATII RATELE LA ... (vezi toată discuția)
Procedura de ocupare a unui post prin redistribuire Oniga Oniga Buna ziua. Rugamintea mea este daca puteti sa ma indrumati vis a vis de pasii ce trebuie urmati pentru a putea ocupa un post suspendat, prin redistribuire ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea persoanelor disponibilizate anela.elena anela.elena Am fost functionar public si am fost disponibilizata in dec. 2010. Luna aceasta, s-a vacantat un post similar cu cel pe care l-am ocupat eu, si pt ocuparea ... (vezi toată discuția)