avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Utilizarea ilegalã a unei mãrci
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Utilizarea ilegalã a unei mãrci

Buna ziua.In aceeasi localitate,pe aceeasi activitate,a aparut un hotel a carui nume difera doar cu o litera de al meu.Cand am discutat,ne-a blocat eliberarea certificatului,pentru care deja platisem,timp de jumatate de an,iar acum,dupa ce l-am obtinut,refuza sa-si retraga denumirea de pe piata,mai mult se inscrie in continuare pe portaluri de net.Clientii sunt confuzi,incurca unitatile cand cauta cazare in oras,sau trimit rezervarile si feedbackurile gresit.Am trimis numeroase notificari fara succes.Acum incearca sa mai introduca un cuvant dupa denumirea principala,cu toate ca in Google,cautarea se face tot dupa denumirea principala:
de exemplu:vila "Vesela"Predeal,contra hotel "Vesel"Predeal.Din cautarile in Google,tipul de unitate nu conteaza,vila,pensiune,casa,hotel,cautarile se fac dupa "vesela"sau "vesel" deoarece nu apare diferenta in motoarele de cautare,urmat de localitate,astfel ca cele doua ipotetice unitati apar tot timpul amestecate.Cum pot sa procedez pentru a scapa de aceasta confuzie,noi suntem vechi pe piata iar unitatea nou aparuta a profitat de nume pentru a fi accesata rapid,fara a mai pierde timp pretios si bani pentru reclama.
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 19:13, 7 Decembrie 2011
Buna ziua, daca la notificari nu a raspuns, atunci singura solutie este sa deschideti actiune in tribunal. De asemenea, verificati sa nu fi depus si cerere de marca la OSIM. Daca au depus verificati sa nu pierdeti perioada de opozitie sau contestatie. Datorita schimbarii legii marcilor OSIM nu mai verifica marcile anterioare similare si elibereaza certificat daca nu se opune nimeni. Mult succes.
Multumesc mult pentru raspuns.Dupa ce ne-au blocat eliberarea certificatului,au depus si ei cerere de inregistrare,la care am facut noi opozitie si la care nu am primit inca un raspuns oficial.De asemenea au demarat inregistrarea unei marci apartinand unui club de baschet pe care il detin dar care incepe cu alte 4 cuvinte diferite inaintea celui de referinta care ne intereseaza,Pentru acesta,nu avem nimic de obiectat,deoarece nu se afla in aceeasi categorie de activitate.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
IreneP, utilizator
Exista insa un lucru asupra caruia nu suntem lamuriti,ei sustin ca atata timp cat numele difera chiar si cu o litera,au dreptul sa-l foloseasca,de aceea au inceput sa se inscrie pe portalurile de turism dupa care suntem selectati de turisti,astfel:noi suntem pensiunea Casa Vesela Predeal,iar ei folosesc pentru identificare "hotel Vesel Predeal" sau ,mai nou,dupa notificari:"Pensiunea Vesel Club Predeal",.Acum,nici nu stim daca este acceptata aceasta denumire inainte de a mai face un nou demers.Iar ei nu vor sub nici o forma sa accepte in denumire macar mutarea cuvantului de referinta "vesel" pe locul al doilea,cu toate ca denumirea pe care doresc sa o inregistreze ca marca este :"International Baschetball club Vesel",deci ar fi suficiente alegeri care sa nu creeze confuzii in randul turistilor.Va rog sa scuzati faptul ca am folosit o denumire similara pentru marca noastra,a fost doar din dorinta de a ne apara interesele,deoarece aceste discutii pot fi afisate la o eventuala cautare pe net.Cu stima,multumiri.
Buna dimineata. Foarte bine ca ati facut opozitie la OSIM. Atata timp cat nu exista nici o decizie definitiva de la OSIM sau din Tribunal prin care sa le fie refuzata marca ei o pot folosi. De aceea, cu cat deschideti mai repede actiune in instanta cu atat mai repede o sa aveti un raspuns. Sfatul meu: pentru actiunea in instanta luati legatura cu un avocat cu experineta in proprietate intelectuala nu cu orice avocat. Va poate ajuta mai mult.
Mult succes!
Buna ziua.Multumesc mult pentru raspuns.Asa vom face.Sa inteleg ca avem dreptate si ei nu pot folosi numele nostru chiar daca difera cu o litera fata de marca noastra.Nu este corect cum au procedat,noi functionam din 2006 cu acest nume,iar ei au deschis in 2010 si au ales numele atunci cand eram pe primul loc in primele trei portaluri de turism ca importanta.Dar pentru asta am pierdut doi ani...Nimeni nu a stiut sa ne explice corect ce diferenta trebuie sa fie intre denumirile noastre,se pare ca si ei profita de acest lucru.

Alte discuții în legătură

Înregistrare blog de nisa la osim Lyvyoo Lyvyoo Buna ziua, As vrea sa va intreb care ar fi cea mai buna metoda de inregistrare a unui blog de nisa la OSIM, mai exact pe ce clasa? Exemplul este fictiv ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea unei marci comerciale cãreia i se opune o marca internaționala de prestigiu - solutii? AnneMary74 AnneMary74 Buna ziua, Supun atentiei dumneavoastra, cu rugamintea de a-mi da un sfat, urmatoarea problema: Acum cativa ani, o editura de presa a realizat o revista B2B ... (vezi toată discuția)
Rezervare denumire club si osim oti oti am reusit obtinerea unei rezervari de denumire pt.un nume care ste de fapt format din alaturarea 1.nume propriu asemanator (e diferenta de o litera) cu al ... (vezi toată discuția)