avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am un vecin rautacios
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am un vecin rautacios

am un vecin care am avt multe probleme dar acum am una care asi vrea sa ma puteti lamuri :stau la casa si acest vecin depoziteaza lemnele char aproape de casa respectiv 10cm de casa le mai si acopere cu un nailon deasupra lemnelor streasina casei a tiglei daca ploua cade pe acel nailon si respectiv pe casa(tencuiala)in casa de cand are acele lemne aproape de casa am si umezeala .cui ar trebui sa ma adresez sau ce asi putea sa fac?a doua probleme e ca tair lemnele cu ferstraul de mana si crapa lemnele pe un taietor ( o cioata de copac)iar acel taietor e la aproximativ la 1,50 mde casa face un zgomot de te scoate din sarte .problema e ca eu am un copl mic de7 luni si il trazeste de ficare dat cand tai lemne incepe pe la 7:20-7:30dimineata ce asi putea sa fac cui sa ma adresez va rog frumos ajutati-ma nu stiu ce sa mai ma fac cu el
#-o#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters230435 , utilizator 14:49, 4 Decembrie 2011
E Jale cu vecinii.
In primul rand nu ati precizat unde este hotarul. La peretele casei? La streasina? La jumatate de metru de la perete? Este foarte important.
1) Pentru problema cu umezeala, va recomand hidroizolatie pe partea din spate a casei. Juridic nu puteti sa il obligati sa puna lemnele in alt aparte atata timp cat lemnele sunt pe proprietatea lui.
2) Cu galagia de la spartul lemnelor, va puteti adresa la postul local de politie, pentru tulburarea linistii. Politia ii poate aplica o amenda usturatoare. Aveti grija ca in prealabil sa faceti o inregistrare (audio/video) in acest sens sau sa aveti martori sau sa il surprindeti in flagrant atunci cand vine politia. Oricum, acestia nu pot aplica sanctiune decat daca constata galagie inainte de ora 8.oo dimineata sau intre 13.oo -16.oo sau dupa 22.oo.
3) Cu privire la zdruncinaturi si crapaturile ce apar la structura casei datorita vibratiilor de la spartul lemnelor puteti deschide un proces in instanta si puteti cere daune cat si obligatii de respectat.

Recomandari:
la pct 1) va recomand hidroizolatia casei
la pct 2) nu va recomand sa il reclamati la politie, intrucat nu o sa va mai permita sa hidroizolati casa
la pct 3) nu va recomand sa il tarati prin tribunale intrucat va va purta o ura vesnica si sunteti vecini

... Va recomand sa incercati sa purtati un dialog civilizat cu "domnul" respectiv si daca nu aveti rezultate, va recomand sa apelati la un mediator autorizat pentru stingerea conflictului.

Aveti o misiune extrem de dificila. Bafta!
Avand in vedere relatiile de vecinatate este de preferat solutionarea amiabila
Vecinul nu va poate impidica sa executati anveloparea imobilului
Adresati-va Politiei,
grosusorin a scris:

am un vecin care am avt multe probleme dar acum am una care asi vrea sa ma puteti lamuri :stau la casa si acest vecin depoziteaza lemnele char aproape de casa respectiv 10cm de casa le mai si acopere cu un nailon deasupra lemnelor streasina casei a tiglei daca ploua cade pe acel nailon si respectiv pe casa(tencuiala)in casa de cand are acele lemne aproape de casa am si umezeala .cui ar trebui sa ma adresez sau ce asi putea sa fac?a doua probleme e ca tair lemnele cu ferstraul de mana si crapa lemnele pe un taietor ( o cioata de copac)iar acel taietor e la aproximativ la 1,50 mde casa face un zgomot de te scoate din sarte .problema e ca eu am un copl mic de7 luni si il trazeste de ficare dat cand tai lemne incepe pe la 7:20-7:30dimineata ce asi putea sa fac cui sa ma adresez va rog frumos ajutati-ma nu stiu ce sa mai ma fac cu el
#-o#-o

hotarul e zidul casei
In acest caz, realizati ca situatia nu este roza.
Practic, streasina dvoastra intra la el, ceea ce nu va avantajeaza.
O actiune in instanta va poate da castig de cauza in privinta zgomotului, dar va poate obliga sa va retrageti streasina.
Insa, streasina dvoastra nu are jgheaburi pentru colectarea apei? Daca nu, instalati astfel de jgheaburi ... care trebuie ca mai apoi sa se scurga la dvoastra in curte.

Alte discuții în legătură

Depasire nivel zgomot terasa Aida2019 Aida2019 Buna ziua, De curând lângă noi s-a mutat un vecin care si-a construit o anexa (terasa lemn) la aproximativ 40 de cm de gardul nostru și cu burlanele pe ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice sandyprs sandyprs Buna ziua. Recent am inceput sa renovez un apartament. Imi souneti va rog care este programul legal de respectare a linistii? As dori sa imi dati si legea care ... (vezi toată discuția)
Vecin (la casa) care produce muuult zgomot! unchiujim unchiujim buna seara! locuiesc la casa iar la doua case departare de mine o firma si-a amenajat un mic atelier in spatele casei. presupun ca e firma deoarece nu are ... (vezi toată discuția)