avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul de a plati penalizarea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul de a plati penalizarea

Cum trebuie procedat in cazul unui proprietar care refuza sa plateasca penalizarea (afisata pe lista de intretinere) dar plateste suma pentru intretinere conform valorii din coloana respectiva a aceleiasi liste ? Mentionez ca respectivul proprietar nu a depus nicio contestatie, conform legii, dupa afisarea listei de intretinere (dar refuza sa plateasca penalizarea deoarece are o nemultumire fata de administratorul-incasator).
O problema similara apare si in cazul proprietarilor care platesc direct in contul asociatiei ; presupunand ca au si penalizari de platit care este procedura de retinere a penalizarilor ? La plata prin cont platitorul uneori mentioneaza explicit explicatia sumei depuse (de ex. intretinere luna ''X'' sau restante ) sau mentioneaza doar numarul apartamentului si numele sau. Are dreptul administratorul-incasator sa aloce o parte din suma platita astfel, in cont, pentru achitarea penalizarilor ?
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
dddgab, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:46, 7 Decembrie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incasarea se face in ordinea vechimii cotelor, fondurilor si penalizarilor.
Administratorul nu tine cont de ce anume vrea locatarul sa plateasca, ci de ceea ce trebuie sa incaseze. Asadar sa scrie pe chitanta "cote luna..... (partial), penalizari (partial)"
Daca plata se face prin banca, cu atat mai mult, administratorul opereaza in baza de date ce stie ca are de incasat, fara a tine cont de dorinta celor care platesc.

Daca proprietarul nu vrea sa plateasca ceva anume din intretinere poate face contestatie la liste in termen de 10 zile si i se va raspunde. Daca nu vrea sa plateasca suma intreaga pusa pe lista, restul ii ramane in restanta si se penalizeaza partea de cote ramasa neincasata.
Punct!

Este problema de nuanta ,ce vrea proprietarul si ce vrea administratorul
In eventual litigiu,proprietarul poate face dovada prin mandatele postale cu precizarea intretinere luna X ,ca bani virati au fost utilizati de catre beneficiar asociatia de proprietari in alte scopuri contrare vointei titularului banilor
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@iynocentta
Incasararile si operarea in contabilitate nu se face dupa cum vrea platitorul, ci dupa regulile stabilite.
orice suma datorata asociatiei se obtine printr o hotarare judecatoreasca.La asociatiile de proprietari nu exista ...datorii mai vechi.Proprietarul plateste numai ceia ce considera ca a consumat.Pt restul, asociatia da in judecata dovedind legalitatea sumelor cerute.
Si anul acesta se anuleaza penalizarile daca sunt intrunite conditiile.

Alte discuții în legătură

Persoanele cu venituri mici ar putea fi scutite de penalitatile la intretinere pana in iulie 2012? nagyana nagyana In legatura cu Legea nr.175/2010. M-am interesat pe site-ul Senatului si al Camerei Deputatilor in legatura cu Proiectul de Lege pentru completarea Legii ... (vezi toată discuția)
Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea ... Maria Escu Maria Escu Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea de la plata cheltuielilor de întreținere a copiilor sub 3 ani, cel puțin în Camera ... (vezi toată discuția)
Zi libera in codul muncii - ziua sfantului apostol andrei Aargau Aargau Buna ziua, am inteles ca ieri a fost adoptat in Parlament sa fie introdusa ziua de 30. Noiembrie ca zi de Sarbatoare legala. Imi puteti va rog spune daca ... (vezi toată discuția)