avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica,cu fonduri europene.Parter de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica,cu fonduri europene.Parter de bloc,interzicerea montarii grilajelor in urma execurii lucrarilor.

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc din sectorul 6,la parter.Nu de mult,am fost informati ca vor incepe lucrarile de reabilitare termica.Aceasta lucrare se va face prin programul acela cu primaria si fonduri europene.Mi s-a adus la cunostinta de catre inginerul echipei,care va efectua lucrarea la blocul nostru, ca este imperios necesar sa dau grilajele jos si ca exista mai nou,o lege care nu-mi va permite sa le montez la loc timp de trei ani,perioada de garantie a lucrarii.Daca o voi face,se va pierde aceasta garantie.Spunea ca este o lege noua,valabila doar pentru cei care isi reabiliteaza blocul prin primarie,cu ajutorul acestor fonduri europene.
Mi se pare total aberant ceea ce spunea acel sef de echipa,motivul principal fiind condensul care poate aparea in urma montarii acelor grilaje.Cum poate aparea in conditiile acestea condensul? Grilajele au fost montate curand,au design,deci nu se pot lega de acest aspect.Si consider ca cel mai important lucru este siguranta locatarului.Cunoasteti vreo lege adoptata curand,in sensul acesta?Multumesc frumos si sper sa-mi puteti da cateva informatii legate de acest subiect.O zi buna.
Cel mai recent răspuns: GoguBordei , utilizator 00:02, 17 Octombrie 2022
Ce ar trebui sa va intereseze este faca in proiectul original al cladirii, apartamentele de la parter aveau grilaje la ferestre. Daca da, atunci nu aveti nici o problema, daca nu, atunci trebuie sa le dati jos.
Proiectul original al cladirii este acela de cand s-a construit blocul? Si daca nu a fost prevazut cu grilaje la parter, exista vreo lege care sa interzica montarea acestora,avand in vedere siguranta cetateanului?Cladirea este din 71.Multumesc frumos pentru informatii.O seara buna.
Da, daca nu erau in proiectul original trebuia sa obtineti certificat de urbanism si autorizatie de constructie inainte de a le monta. Schimba fatada blocului.
pt grilaje nu trebuie nici o autorizatie de constructie sau alte aberatii . cred ca s-a ajuns la situatia aberanta ca pt un lucru normal si simplu sa se ceara tot felul de hartii inutile . eu tot in sectorul 6 stau si presedintele m-a anuntat ca in curand va reabilita termic blocul prin acest program si ma obliga sa inchid balconul cu PVC+geam termopan . am citit si eu legea si nu specifica asta , iar blocul de la mama lui n-a avut nici un balcon inchis . si atunci cum ramane ?
In cazul reabilitarii, primaria poate dispune schimbarea planului urbanistic si sa permita inchiderea balcoanelor.

Eu personal am avut nevoie de autorizatie de constructie pentru a putea inchide balconul.

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa accept inchiderea balconului prin reabilitarea termica facuta de primaria sect 4, daca nu doresc acest lucru? diana-maracineanu diana-maracineanu As dori sa stiu daca exista vreo solutie legala in situatia urmatoare: -locuiesc in sectorul 4, undeva pe Bulevardul Alex Obregia, intr-un bloc in care s-a ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc nastaseelena2000 nastaseelena2000 bunaziua,in legatura cu reabilitarea blocului meu,am refuzat daramarea balconului balconul din spate find inchis si cel din fata find inchis chiar in ... (vezi toată discuția)