Buna seara!
Fiul meu a facut o gafa mare cu aproape doi ani in urma. Conducere sub influenta alcoolului, peste limita admisa. Dosar penal, sentinta: 1 an închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe 3 ani. Dupa aproximativ un an, intorcandu-se de la facultate impreuna cu prietena si sora lui(fiica mea), a intervenit o alta problema . Prietena lui conducea masina in drumul spre casa, iar acesteia, din cauza unei probleme de indigestie i s-a facut foarte rau, efectiv o criza puternica, a oprit masina, iar datorita situatiei brusc aparute, a sperieturii,
stresului, fiul meu sub impulsul momentului, a urcat la volan cu directia - spitalul de urgenta, care se afla la nici un km de locul respectiv. In zona se afla un echipaj de politie, care pesemne au vazut cand s-au schimbat, masina fiind si de alt judet, au plecat dupa ei, oprindu-i sub pretextul ca nu au acordat prioritate la o trecere de pietoni. Cand a fost oprit de politie si-a dat seama de problemele ce urmau sa-l astepte. Au fost dusi la politie, declaratii, intre timp am ajuns si eu acolo si imediat dupa declaratii eu am dus-o la urgenta unde i-au administrat o injectie in vena si i s-a prescris o reteta. Din nou cercetare penala, proces, iar sentinta :'"Solutie: În baza art. 86 alin. 2 din O.U.G. nr. 195/2002 cu aplicarea art. 37 lit. a Cpen. condamnă inculpatul la o pedeapsă de 6 luni închisoare. În baza art. 83 alin. 1 Cpen. revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe 3 ani, aplicată prin sent. pen. nr. xxx/05.05.2010 a Judecătoriei xxxxxxx şi dispune executarea ei alături de pedeapsa stabilită prin prezenta sentinţă. Inculpatul va executa pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art. 71 alin.l 2 Cpen. interzice inculpatului drepturile civile prev. de art. 64 lit. a teza a-II-a şi b Cpen. În baza art. 191 alin. 1 Cpp. obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare" . Nu s-a tinut cont ca nu a produs nici o paguba, nu a ranit pe nimeni, el a vrut sa ajute...sa faca un bine (au fost audiate si fetele), nu s-a tinut cont ca este anul IV la facultate (an terminal). Imediat am facut recurs.
Va rog sa ne spuneti ce sanse avem sa nu primeasca cu executare si ce posibilitati de a contracara sentinta ar fi la Curtea de Apel.
Va multumesc anticipat!