avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Executare silită Cabinet de avocat tert poprit?
Discuție deschisă în Executare silită

Cabinet de avocat tert poprit?

Poate fi tert poprit si un cabinet individual de avocat in situatia in care avocatul care isi desfasoara activitatea in cadrul acestui cabinet are o datorie ca persoana fizica catre un creditor?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:24, 30 Decembrie 2011
Trebuie analizate intai clauzele contractuale din actul care a dus la luarea masurii popririi, in primul rand. Eu unul spun ca daca nu exista clauza expresa in acel act, acceptata de catre persoana fizica autorizata, poprirea este nelegala. In plus, trebuie analizate putin si disp. noului cod civil, respectiv art 31 - art 33. Art. 31 consacra principiul unicitatii patrimoniului, dar ulterior se vorbeste si de patrimoniul de afectatiune. Situatia clara care se desprinde din noul cod este ca in momentul in care persoana fizica autorizata este debitor al unei obligatii iar creditorul nu se poate indestula din patrimoniul de afectatiune, pentru ceea ce ramane neacoperit, se poate indrepta impotriva persoanei fizice, titularul PFA-ului.

Decizie de impunere emisa de CSA pentru avocat. Acesta nu doreste sa plateasca.
Fiind vb despre o creanta bugetara, statul prin Anaf incepe executarea silita impotriva avocatului dar infiinteaza si poprire pe tertul poprit cabinet individual de avocat. Evident, avocatul tot nu plateste dar...creditorul cere o validare a popririi in instanta.:)
Foarte interesant. Eu nu am mai auzit pana acum despre asa o actiune. Va rog sa ne tineti si pe noi la curent in acest topic cu ce se intampla in actiunea de validare a popririi. Raman la ideea ca e imposibil a fi admisa o astfel de validare, insa astept si parerea colegilor.
parerea mea este ca da
si asta pt ca veniturile avocatului angajat sunt venituri din salarii si nu in favoarea formei de exercitare:)
Irina S. a scris:

Poate fi tert poprit si un cabinet individual de avocat in situatia in care avocatul care isi desfasoara activitatea in cadrul acestui cabinet are o datorie ca persoana fizica catre un creditor?


dacă avocatul realizează venituri de pe urma desfășurării activității in cadrul cabinetului de avocatura, atunci cabinetul poate fi terț poprit pentru sumele de bani pe care le datorează avocatului.

Alte discuții în legătură

Popriri pe cmi (cabinet medical individual) anne71 anne71 Buna ziua, sint medic de familie, reprezentant legal al unui cabinet de MF, iar din punct de vedere juridic, CMI este persoana fizica autorizata , in contract ... (vezi toată discuția)
Validarea popririi credite credite Titularul unui cabinet individual de consultanta fiscala are un debit fata de o banca. Banca a inceput executarea si a obtinut validarea poprii intregului ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)