avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită VALIDAREA POPRIRII
Discuție deschisă în Executare silită

VALIDAREA POPRIRII

Titularul unui cabinet individual de consultanta fiscala are un debit fata de o banca. Banca a inceput executarea si a obtinut validarea poprii intregului debit. Executorul judecatoresc a dispus punerea de popriri din conturile cabinetului pentru toata suma. Cabinetul este o persoana juridica iar debitorul persoana fizica. Prin proprirea instituita a blocat activitatea cabinetului. Cabinetul nu era obligat sa vireza catre executor 1/3 din sumele distribuite titularului de debit? Este legal sa blocheze activitatea cabinetului? Practic cabinetul trebuie inchis ca nu-si mai poate achita nici chiria, lumina, telefon, etc? De ce executorul in actele de executare numeste cabinetul ca fiind debitor?
cabinetul este persoana juridica sau PFA? daca este PFA, lipsa unei separatii de patrimoniu de afectatiune duce la asemenea situatii - vezi art 31 si art.541 NCC + OUG 44/2008
PFA nu are patrimoniu propriu, el se confunda cu cel al persoanei fizice.
este o activitate liberara organizata pe aceleasi principii ca si cabinetul individual avocatial
Scuze, dar cu atestatul te duci si te inregistrezi la finante. Atat la registru comertului NU.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Atunci este pfa, ca si avocatii. Nici avocatii nu sunt inregistrati la reg com si ceea ce am spus in primul post este aplicabil
In OUG 44/2008 este precizat f. clar ca nu se refera la activitatile liberare in art.1 alin (2).
Daca s-a obtinut validarea popririi, titlul executoriu este impotriva tertului poprit- cainetul de consultanta, asadar argumentele dvs nu isi mai au sensul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa poate sa aiba drepturi si obligatii fara sa-si constituie un patrimoniu de afectatiune ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Va rog spuneti-mi cateva pareri. Potrivit art. 20 (1) din OUG 44/2008 ,,PFA raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca ... (vezi toată discuția)
Se pot executa bunuri ale pfa pt.o datorie ca persoana fizica? carmenbn carmenbn In situatia in care am o datorie la banca ca persoana fizica si sunt in acelasi timp si persoana fizica autorizata,iar singura mea proprietate este o masina ... (vezi toată discuția)
Cabinet de avocat tert poprit? Irina S. Irina S. Poate fi tert poprit si un cabinet individual de avocat in situatia in care avocatul care isi desfasoara activitatea in cadrul acestui cabinet are o datorie ca ... (vezi toată discuția)