Titularul unui cabinet individual de consultanta fiscala are un debit fata de o banca. Banca a inceput executarea si a obtinut validarea poprii intregului debit. Executorul judecatoresc a dispus punerea de popriri din conturile cabinetului pentru toata suma. Cabinetul este o persoana juridica iar debitorul persoana fizica. Prin proprirea instituita a blocat activitatea cabinetului. Cabinetul nu era obligat sa vireza catre executor 1/3 din sumele distribuite titularului de debit? Este legal sa blocheze activitatea cabinetului? Practic cabinetul trebuie inchis ca nu-si mai poate achita nici chiria, lumina, telefon, etc? De ce executorul in actele de executare numeste cabinetul ca fiind debitor?
cabinetul este persoana juridica sau PFA? daca este PFA, lipsa unei separatii de patrimoniu de afectatiune duce la asemenea situatii - vezi art 31 si art.541 NCC + OUG 44/2008
PFA nu are patrimoniu propriu, el se confunda cu cel al persoanei fizice.
este o activitate liberara organizata pe aceleasi principii ca si cabinetul individual avocatial
Scuze, dar cu atestatul te duci si te inregistrezi la finante. Atat la registru comertului NU.
Daca s-a obtinut validarea popririi, titlul executoriu este impotriva tertului poprit- cainetul de consultanta, asadar argumentele dvs nu isi mai au sensul.