Daca am profit in anul 2004 iar la sfarsitul anului se decide repartizarea acestuia sub forma de dividende catre persoane fizice, cat va fi cunatumum impozitului pe dividende pe care-l voi plati 5% (cat e acum) sau 10% (cat va fi in anul 2005%?
CF ORD NR 83/19.08.2004, ART 71 PCT 1, IMPOZITUL PE DIVIDENDE ESTE DE 10%,
DACA DIVIDENDELE SE PLATESC IN ANUL 2005 ATUNCI IMPOZITUL PE DIVIDENDE ESTE DE 10 % INDIFERENT IN CE AN S-AU CONSTITUIT DIVIDENDELE. [addsig]
Impozitele, indiferent ce natura au ele se aplica asupra bazei de calcul aferenta perioadei in care aceasta a luat nastere, in care a fost obtinut dividendul. Astfel, daca dividendele sunt aferente anului 2004, pentru plata acestora in 2005 se va aplica impozitul valabil in 2004 respectiv de 5% pentru persoane fizice si 10% pentru persoane juridice. De anul viitor orice dividend va fi distribuit va fi supus impozitului valabil in perioada de obtinere a acestuia.
Alte discuții în legătură
Impozitul pe dividende
olis
Rog pe cine cunoaste bine acest subiect sa-mi raspunda:
- contabila spune ca impozitul pe dividende este, incepand din acest an, de 10%( majorat cu 5% fata de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 205
anonim
daca dividendele incasate de o persoana fizica au fost luate in luna iunie si impozitul l-am platit pe 24.06.2004,cand trebuie intocmita declaratia ... (vezi toată discuția)