avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozit dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozit dividende

Daca am profit in anul 2004 iar la sfarsitul anului se decide repartizarea acestuia sub forma de dividende catre persoane fizice, cat va fi cunatumum impozitului pe dividende pe care-l voi plati 5% (cat e acum) sau 10% (cat va fi in anul 2005%?
Cel mai recent răspuns: ivancristina , utilizator 15:58, 22 Octombrie 2004
CITESTE CU ATENTIE CODUL FISCAL.iMPOZITUL NU ESTE 10% DECAT IN CAZUL PERS.JURIDICE CARE PRIMESC DIVIDENDE DE LA ALTE PERS.JURIDICE.
CF ORD NR 83/19.08.2004, ART 71 PCT 1, IMPOZITUL PE DIVIDENDE ESTE DE 10%,
DACA DIVIDENDELE SE PLATESC IN ANUL 2005 ATUNCI IMPOZITUL PE DIVIDENDE ESTE DE 10 % INDIFERENT IN CE AN S-AU CONSTITUIT DIVIDENDELE. [addsig]
Deci...pina la urma este 5 % sau 10 % ?
anul asta inca 5%, de la anul se pare, ca se va trece la 10%.
Impozitele, indiferent ce natura au ele se aplica asupra bazei de calcul aferenta perioadei in care aceasta a luat nastere, in care a fost obtinut dividendul. Astfel, daca dividendele sunt aferente anului 2004, pentru plata acestora in 2005 se va aplica impozitul valabil in 2004 respectiv de 5% pentru persoane fizice si 10% pentru persoane juridice. De anul viitor orice dividend va fi distribuit va fi supus impozitului valabil in perioada de obtinere a acestuia.

Alte discuții în legătură

Impozitul pe dividende olis olis Rog pe cine cunoaste bine acest subiect sa-mi raspunda: - contabila spune ca impozitul pe dividende este, incepand din acest an, de 10%( majorat cu 5% fata de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 205 anonim anonim daca dividendele incasate de o persoana fizica au fost luate in luna iunie si impozitul l-am platit pe 24.06.2004,cand trebuie intocmita declaratia ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende sorinapopescu sorinapopescu As dori sa va intreb cat la suta este impozitul de dividende la o microintreprindere? Si daca firma s-a infiintat in luna aceasta si are si activitate plateste ... (vezi toată discuția)