avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare in munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare in munca ...

Buna ziua,
Am absolvit facultatea de Inginerie Electrica in cadrul universitatii Politehnica Bucuresti pe programul Sisteme Electrice, iar acum sunt in ultimul an la Master tot la Politehnica pe specializarea Informatica aplicata in Inginerie si as dorii sa stiu ce posturi/incadrari pot ocupa in cadrum firmelor.

Spre exemplu programator / administrator baza de date mi s-a spus ca trebuie sa termin Automatica dar eu am facut in facultate si programare si baze de date si acum la master fac tot programare si baze de date. Pe diploma mea scrie INGINER iar firme precum Microsoft anjeaza pe posturi de programare din domeniile Engineering si Computer Scrience iar in domeniul de Network Engineer cei de la microsoft spun clar "Pursuing a B.S. degree in Computer Science, Computer Engineering, Electrical Engineer or related field" in IT Manager acelasi lucru "Pursing a BS degree in Computer Science, Electrical Engineering, Information Science or a related field". Pana la urma totusi este o facultate tehnica nu inteleg de ce in Romania ti se baga pe gat "Automatica" ?
Exista o lista undeva la ce incadrari poate o persoana care termina Inginerie Electrica la Politehnica si Master pe Informatica la Politehnica sa se poata incadra?

Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 25 Decembrie 2011
Nu exista nicio lista la ce incadrari poate o persoana care termina Inginerie Electrica la Politehnica si Master pe Informatica la Politehnica sa se poata incadra ...
Exista doar o Clasificare a Ocupatiilor din Romania ...
Stiu ca exista o clasificare a ocupatiilor din romania si intrebarea mea este de ce pentru a fi incadrat ca programator sau administrare baze de date sa fi absolvent de automatica sau cibernetica daca deja detin o diploma de studii superioare si stiu destul de bine programare si baze de date ? eu asta nu inteleg, inseamna ca exista undeva o reglementare nu ?
Daca ar fi existat o astfel de reglementare , v-am fi spus ... singura referire la o astfel de precizare este in Ordinul nr.250/2004 privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator care facere referire la scutirea pentru impozitul pe venit
[ link extern ]
Deci asta vrea firma sa inteleg e o chestie interna ? adika in mod normal nu ar avea nici o treaba facultatea mea cu incadrarea aceea do ar ca nu vrea firma ? ei lucreaza dupa nomenclatorul COR
Este posibil ca angajatorul sa nu doreasca angajarea dvs pe acel post ... dar nici nu poate fi obligat intr-un fel ..

Alte discuții în legătură

Incadrare pe cartea de munca andu12 andu12 buna ziua. am terminat o faculate de 4 ani de profil economic, dupa care am facut cursuri de conversie profesionala postuniversitare in informatica de 2 ... (vezi toată discuția)
Nu beneficiez de deducere impozit pe venit chiar daca am terminat ac mercutio25 mercutio25 Am terminat facultatea de Automatica si Calculatoare(Politehnica Gh. Asachi Iasi) promotie de 5 ani. De cand ma stiu au existat 3 sectii in cadrul acestei ... (vezi toată discuția)
Despre impozitul pe salariu etudor etudor Buna ziua! Nepotul meu,a absolvit facultatea de Informatica si anul trecut si-a luat si masteratul. Pe diploma lui de absolvire a masterului scrie: ... (vezi toată discuția)