avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adeverinte eliberate de asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adeverinte eliberate de asociatia de proprietari

De ce refuza presedintele asociatiei sa elibereze o adeverinta pentru firma de calcul a caldurii [EDIT] in care mentioaneza ca pe coloana noastra (de la parter pana la ultimul etaj ) toate apartamentele au centrale proprii, tevile sunt reci, neavand consumatori? Cei de la firma [EDIT] solicita astfel de adeverinta de la asociatia de proprietari pentru calcularea corecta a cotei comune de caldura. Are dreptul sa nu-mi elibereze aceasta adeverinta?
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:17, 22 Decembrie 2011
Firma [EDIT] a formulat cerere adresata presedintelui de asociatie ?
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
elga50, moderator
Nu a formulat cerere scrisa, cererea a fost fomulata verbal catre noi si de noi catre asociatie.
Conform Ordinul 343/2010 ANRSC, incepand cu acest sezon, blocurile in care exista repartitoare trebuie sa-si faca inventarierea sistemului de conducte si corpuri de incalzit si sa-si monteze un repartitor martor.
In urma acestei inventarieri s-ar fi stabilit in mod legal ca pe coloana dv. nu circula agent termic si ati fi fost scosi in mod automat de la plata caldurii la comun - pe tevile verticale (coloanele de distributie), nu si in spatiile comune.

Daca aceasta inventariere nu se face, blocurile revin la repartizarea in sistem pausal pana cand ajung sa inventarieze sistemul de incalzire.
Deci ceea ce ii cereti dv. administratorului sa va dea, aceasta adeverinta, nu intra in nicio procedura. E de mirare ca firma a fost de acord cu acest calcul in lipsa inventarierii si cu atat mai mult, ca a cerut o adeverinta.
Cine face inventarierea? Asociatia zice ca inventarierea a fost facuta in vara acestui an. Va multumesc pentru atentia acordata!
Inventarierea este facuta de firma. La dv. in casa nu a fost nimeni? Cum a fost facuta si de cine, atunci, aceasta inventariere? Daca inventarierea a fost facuta, cum de firma nu a luat in calcul aceasta situatie?

Alte discuții în legătură

Ord.343/2010 CRYSSYS CRYSSYS Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu acest subiect. Am centrala termica din anul 2005. Locuiesc intr-un bloc cu 8 nivele, la etajul 8, ... (vezi toată discuția)
Repartizarea energiei termice 2010-2011 ? BEN46 BEN46 Cum se repartizeaza energia termica avind in vedere urmatoarele : 1. repartitoare de caldura in camere pe calorifere 2. baie , 2 coloane de ... (vezi toată discuția)
Caldura platita pentru tevile care trec printr-un apartament debransat maxim constantin maxim constantin Va rog sa ma ajutati cu o problema.Luna aceasta la asociatie pe langa cele obisnuite am de platit si caldura,pentru tevile care trec prin apartament[explicatia ... (vezi toată discuția)