Doresc sa imi construiesc un forum dar vreau sa stiu daca pot fi tras eu la raspundere in cazul in care un utilizator "denigreaza" o persoana fizica sau juridica.
Am sa specific in termeni si conditii ca fiecare persoana este raspunzatoare pentru ce declara, dar chiar si asa pot fi dat in judecata?
Pana la urma eu doar pun la dispozitie un spatiu unde sa se comunice...nu sunt eu raspunzator pentru ce vorbeste "gura lumii" sau ca un utilizator minte.
ar fi bine sa va inspirati chiar din forumul avocatnet cu privire la regulamentul de care trebuie sa ia cunostinta fiecare utilizator si sa-i contactati pe administratori, sa-i intrebati in principal pe ei ce masuri au luat si cum procedeaza... sunt cei mai in masura sa va raspunda
Deci niste termeni si conditii bine pusi la punct ajung?
Administratorii daca doresc poate ne lamuresc aici pentru ca sunt sigur ca mai sunt persoane interesate de subiect.
(3) Furnizorii de servicii sunt obligaţi să întrerupă, temporar sau permanent, transmiterea într-o reţea de comunicaţii sau stocarea informaţiei furnizate de un destinatar al serviciului respectiv, în special prin eliminarea informaţiei sau blocarea accesului la aceasta, accesul la o reţea de comunicaţii sau prestarea oricărui alt serviciu al societăţii informaţionale, dacă aceste măsuri au fost dispuse de o autoritate publică, din oficiu sau la primirea unei plângeri ori sesizări din partea oricărei persoane.
adica eu pot formula o plangere catre orice site si sa cer scoaterea unor informatii de pe acel site ?
chiar si asa e "ciudata" legea, daca cineva scrie ceva adevarat dar negativ despre o persoana/firma, eu ca administrator trebuie sa sterg acel post pentru ca ii stric imaginea persoanei respective. Am inteles bine?