avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare donatie

In anul 2000, am primit in donatie, o casa cu teren, de la tatal meu si de la fratele tatalui meu, bunica mea inca locuieste in casa, ea are uzufruct viager.(Mentionez ca noi am achitat cota parte la unchiul meu cand a facut donatia, de fapt nu a fost o donatie ci o vanzare cumparare.)Pe baza actului de donatie, am transcris imobilul pe numele meu.Din 2000 familia mea a avut grija de casa si de gradina, am investit in casa(am pus geamuri termopan, am refacut acoperisul), am facut gardul, dar nu am locuit acolo numai la sfarsit de saptamana am fost acolo.Acum bunica este foarte bartana, mai mult unchiul meu are grija de ea,unchiul are trei copiii si intrebarea mea este, daca donatia poate fi atacata?
Cel mai recent răspuns: harmony46 , utilizator 13:27, 2 Februarie 2017
da, de catre descendetii unchiului sau tatalui si sotiile supravietuitoare. se numeste reductiunea liberalitatilor excesive
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
Buna seara .
Daca a fost o vanzare mascata prin donatie ,se poate ataca la instanta /judecatoria arondata ,pentru anulare .
Marius Bote .
.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult!
Va doresc sarbatori fericite!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Legalitate contract vanzare-cumparare BogdanH BogdanH Buna seara, Incerc sa va expun cat mai succint problema mea, desi e destul de stufoasa, dar as avea nevoie de ceva sfaturi Tatal meu a decis ca sa isi ... (vezi toată discuția)
Caz urgent:costuri enorme pentru contract vanz-cumparare?? tibi12 tibi12 Bunicul este proprietarul terenului si al casei in care locuiesc cu parintii si cu unchiul. Cum se va imparti proprietatea dupa decesul bunicului (bunica ... (vezi toată discuția)
Sucesiune NAIKKO NAIKKO Buna ziua, bunica a decedat in urma cu 3 ani si pana in acest moment nu s-au facut demersuri pentru sucesiune. Bunicul este inca in viata si au 2 fii : pe ... (vezi toată discuția)