Am urmatoarea speta:
Intrun contact cu finatate europeana partenerul ese un cabinet individual de psihiatrie care in baza acordului de parteneriat s-a angajat ca va angaja un expert pe termen lung psiholog. Expetul pentru care s-au depus toate documetele si care a fost acceptat de Autoritate este chiar psihologul care are forma de organizare cabinet individual.
Plata s-a facut avand la baza raportul de activitate, acordul de parteneriat si decizia cabinetului prin care a fost stabilita remuneratia ce se cuvine expertului din contul de prefinantare in contul initial al cabinetului.
In urma transmiterii cererii de restituire acheltuielilor ne-au fost solicitate o serie de clarificari printre care si legate de expetrul pe termen lung - psiholog , citez:
"... va rugam sa analizati ca domul x are certificatul de inregistrare nr.... emis pentru Cabinelul Individual de psihologie x , sa analizati prevederile L213/2004 , prin care este stipulat ca aceste cabinelte individuale sunt forme juidice cu drept de libera practica (forme simplificate ale societatilor comerciale) . In situatia data domnul x are calitatea de angajator si in acelasi timp de angajat in propriul cabinet individual de psihiatrie"
Din punctul meu de vedere nu se poate incheia un contract de munca cu sine insusi si aici am in vedere prevederile art 1304 din Codul Civil , si in plus cabinelul este o forma de organizare in vederea exercitarii profesiei de psiholog cu drept de libera practica si nu are personalitate juridica.
Va rog sa-mi spuneti daca se poate incheia contract de munca in caeasta situatie si in baza carei prevederi legale.
Multumesc
Daca cabinetul este PFA .... NU, nu poate sa incheie CIM titularului "lui" (el cu el)
Daca cabinetul este SRL .... DA, poate sa incheie CIM asociatului "ei".
Nu se poate incheia contract de munca, intrucat profesia este o profesie liberala, prevazuta de o lege speciala, asa cum este in cazul avocatilor, executorilor, notarilor. se presteaza activitatea in baza unui cod fiscal, se depun declaratiile speciale la fisc, casa de pensii si casa de asigurari de sanatate.
prin urmare contractul de munca este exclus.
trebuie vazuta legea in baza careia functioneaza cabinetele individuale de psihologie.
cabinetele individuale de medicina ( de ex. ) pot face angajari. si unde scrie ca daca esti patron nu poti fi si angajat in propria firma?